to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 30.07.2017

Πολιτική

Η Βαρουφακειάδα και σε «κίτρινη» απόχρωση

Το «φιλμ νουάρ» της τελευταίας περιόδου παίρνει κίτρινη απόχρωση, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε το «Πρώτο Θέμα» για να εμπλουτίσει τις «αποκαλύψεις» του και να ικανοποιήσει την ανάγκη του για δημοσιότητα...


Στο νέο κεφάλαιο της αδιάκοπης παρουσίας του Γ. Βαρουφάκη και του νέου του βιβλίου στα ΜΜΕ, το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει SMS τα οποία φέρεται να αντάλλαξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου 2015. Έτσι, η τακτική των ηχογραφήσεων και των «αποκαλύψεων» διά του πολιτικού κουτσομπολιού βρίσκει τη θέση που της ταιριάζει: στην εφημερίδα του κιτρινισμού και της παραδημοσιογραφίας.

Διότι, πράγματι, οι περισσότεροι πολιτικοί συνηθίζουν να γράφουν μετά από χρόνια τα απομνημονεύματα τους ή τις αναμνήσεις τους από κρίσιμες περιόδους (τίποτα το μεμπτό εδώ), αλλά αφού αυτές οι περίοδοι έχουν λήξει, όχι ενώ ακόμη συνεχίζονται. Και το ζήτημα ηθικής τάξεως γινεται ακόμα μεγαλύτερο όταν αποδεικνύεται ότι αυτοί οι πολιτικοί, εν προκειμένω ο Γ. Βαρουφάκης, μαγνητοφωνούσαν μυστικά σημαντικές συναντήσεις!

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το δράμα και το κλάμα του Βαρουφάκη

Χωρίς να χάσει χρόνο, η ΝΔ έσπευσε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά και αυτή την «πάσα», εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε. Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

Η ΝΔ ζητεί εξεταστική και για τις «σχέσεις του Ν. Παππά με τη Βενεοζουέλα», με αφορμή «ξαναζεσταμένο» δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε σε ένα σκωπτικό σχόλιο για τα «αιτήματα» του Μοσχάτου:

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν. Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».

Πυρά από στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια αυτοπροβολής του Γ. Βαρουφάκη, την οποία, όπως προαναφέραμε, αξιοποιεί στο έπακρο η ΝΔ με καθημερινές ανακοινώσεις και σχόλια στελεχών, προκάλεσε το σκωπτικό σχόλιο, πρόσφατα, του Ευ. Τσακαλώτου:

«Χαίρομαι για το φίλο μου», αφού, όπως υποστήριξε, έχει αλλάξει το κλίμα και από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που «ακούνε τα λόγια του πλέον με θρησκευτική ευλάβεια, αλλά και από την πλευρά των ΜΜΕ που αναπαράγουν τόσο πολύ όσα λέει», ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών. «Τις τελευταίες δύο βδομάδες είχα ανησυχία για το φίλο μου το Βαρουφάκη», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος σκωπτικά, προσθέτοντας πως «είχα μείνει με την εντύπωση πως και η αντιπολίτευση και οι εφημερίδες τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την καταστροφή της Ελλάδας και ότι πρέπει να γίνει εξέταση για την εποχή του. Πλέον έχει αλλάξει το κλίμα για το φίλο μου». 

«Το σχέδιο της ΝΔ και ΜΜΕ να σπονσοράρουν την αυτοπροβολή του αγνώμονα Βαρουφάκη, "βγάζει μάτι"», σχολιάζει μέσω social media ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με αφορμή τη νέα ανάδειξη των λεγομένων Βαρουφάκη από το Πρώτο Θέμα:

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη, σχολίασε: «Ο κ. Βαρουφάκης μιλά δυο χρόνια μετά για πολύ σημαντικά πολιτικά γεγονότα, τα οποία συγκλόνισαν όλη την Ευρώπη και καταγράφηκαν στη συλλογική συνείδηση και των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών ως ένας ωμός εκβιασμός απέναντι σε μια χώρα που προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της, κι όλα αυτά τα αντιμετωπίζει με όρους σκανδαλοθηρίας και φτηνού Άρλεκιν. Και θεωρώ ότι και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αδικεί τον εαυτό του και αυτή του η επιδίωξη για δημοσιότητα και οι ύμνοι που πλέον περιβάλλουν το πρόσωπό του, από αυτούς που μέχρι πρότινος τον θεωρούσαν εχθρό των Ελλήνων και εχθρό της χώρας, μας έχουν κουράσει όλους».

«Το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές. Δεν θεωρώ ότι ο ίδιος το επιδιώκει, αλλά σίγουρα το αποδέχεται», σημειώνει σε σημερινή του συνέντευξη και ο Δ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι η μάχη της διαπραγμάτευσης του 2015, «απέναντι σε ένα οικονομικό και πολιτικό σύστημα εξουσίας, διεθνές και εσωτερικό», είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την υποβιβάζουμε στο επίπεδο του μυθιστοριογραφικού κουτσομπολιού και της δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Ήταν η μάχη ενός ολόκληρου λαού και κρίθηκε στο πεδίο των συσχετισμών δύναμης. Δεν ήταν αγώνας που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αποτέλεσμα με εξυπνάδες».

«Θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ένας “σπιούνος στο δωμάτιο” και όχι αυτό που λέει στο βιβλίο του, “ενήλικοι στο δωμάτιο”. Και δυστυχώς, ούτε η αντιπολίτευση ούτε τα ΜΜΕ κατακρίνουν αυτή την ανήθικη συμπεριφορά, αλλά απλώς την αξιοποιούν πολιτικά», το εύστοχο σχόλιο του Στ. Κούλογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη

Πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, για την συνέντευξή του στην κίτρινη εφημερίδα του γνωστού εκδότη, εξαπέλυσε μέσω facebook και ο Π. Πολάκης

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)