to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 12.11.2018

Διεθνή

Η Ύπατη Αρμοστεία για την αλλαγή πολιτικής για το άσυλο στις ΗΠΑ: Κάθε άνθρωπος χρήζει προστασίας

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιμένει από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να διασφαλίσουν ότι κάθε άνθρωπος που χρήζει προσφυγικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά άμεσα και χωρίς εμπόδια, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων, στο οποίο συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.


Πολλοί άνθρωποι ανάμεσα στους μετακινούμενους πληθυσμούς αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω βίας ή διώξεων που απειλούν τη ζωή τους και έχουν ανάγκη για διεθνή προστασία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιμένει από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να διασφαλίσουν ότι κάθε άνθρωπος που χρήζει προσφυγικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά άμεσα και χωρίς εμπόδια, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων, στο οποίο συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε έναν ιδεατό και προβλέψιμο κόσμο, οι αιτούντες άσυλο θα παρουσιάζονταν στα σύνορα και θα ζητούσαν προστασία. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η διαφυγή των προσφύγων είναι πολύπλοκη και απαιτεί οργανωμένη διαχείριση με μέτρα αξιοπρεπούς υποδοχής. Η μακρόχρονα ανεπαρκής ικανότητα υποδοχής στα επίσημα νοτιοαμερικανικά σημεία εισόδου έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στο βόρειο Μεξικό και αναγκάζει πολλούς ευάλωτους αιτούντες άσυλο να καταφεύγουν, μέσα στην απόγνωσή τους, σε διακινητές και να διασχίζουν τα σύνορα παράτυπα. Πολλές οικογένειες που αναζητούν άσυλο και προβαίνουν σε αυτή την επιλογή από απελπισία δεν προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συνοριακές αρχές.

Η εθνική ασφάλεια και η αξιοπρεπής υποδοχή προσφύγων και αιτούντων άσυλο δεν αποκλείουν το ένα το άλλο, αντιθέτως ενισχύουν το ένα το άλλο. Η Υ.Α. είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη οποιαδήποτε στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλες τις κυβερνήσεις και τους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών, που καταβάλλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι κάθε άνθρωπος που τρέπεται σε φυγή λόγω βίας ή διώξεων που απειλούν τη ζωή του, θα είναι σε θέση να φτάσει σε ασφαλές έδαφος και να εξεταστεί το αίτημά του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)