to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 06.12.2018

Κοινωνία

«Η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει», δηλώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εργαζόμενου ντελιβερά ο οποίος κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην εργοδότη του


Τον ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού, ο οποίος κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην εργοδότη του, επειδή αδυνατούσε λόγω ασθένειας να πάει στη δουλειά, καταδικάζει απερίφραστα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), με σημερινή ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για "εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εργαζόμενου ντελιβερά".

"Το περιστατικό αυτό φέρνει με το χειρότερο τρόπο στο φως τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι διανομείς φαγητού, όπου οι εργοδότες -σε πολλές περιπτώσεις - αρνούνται να τους καταβάλλουν τα νόμιμα, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δεν διστάζουν να δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να εργάζονται υπό άκρως αντεργατικές συνθήκες" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ε.Κ.Θ., το οποίο υπενθυμίζει ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους. "Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο πατέρα και σε όλους τους διανομείς που μάχονται για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και απέναντι στις εγκληματικές πρακτικές της εργοδοσίας, οι οποίες θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει. Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι" καταλήγει η ανακοίνωση.

Το δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, του 33χρονου εργοδότη, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν μήνυσης του 36χρονου διανομέα για πρόκληση σωματικής βλάβης πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή 7/12.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, τα μέλη της οποίας καλούν το πρωί της Παρασκευής σε συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους και πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εν όψει της δίκης.

Στην καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς περάσαμε από την εποχή του εκφοβισμού εργαζομένων στην εποχή ξυλοδαρμού τους σαν να είναι δούλοι». Το περιστατικό είναι το δεύτερο και πλέον άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταφορέα από το αφεντικό του με τη χρήση σιδερογροθιάς.

Ο διανομέας μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι δεν θα εργαστεί λόγω ασθένειας. Ο εργοδότης, με μηνύματα από την Ελβετία, τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, εξαιτίας των οποίων και αποχώρησε από τη δουλειά. Όταν δε τυχαία συναντήθηκαν εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, ο εργοδότης χτύπησε με αγριότητα τον πρώην υπάλληλό του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ αλλά και τοπικά ΜΜΕ, δύο άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στο κατάστημα του εργοδότη που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό. Οι δράστες της επίθεσης έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα, έγραψαν συνθήματα και αποχώρησαν με δίκυκλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)