to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 29.08.2012

left.gr

Πολιτική

Η τρόικα εσωτερικού υπό την εποπτεία των δανειστών ετοιμάζει μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας

Η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, όπως επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.


Χωρίς μεν να οριστικοποιηθεί, αλλά με βάσιμες ενδείξεις ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών, ολοκληρώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, η διάρκειας δύο ωρών σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Το πακέτο θα "κλειδώσει" σε νέα συνάντηση των τριών, ενδεχομένως στις αρχές της επομένης εβδομάδας.


Τεχνικής φύσεως "ελάσσονα ζητήματα"  παραμένουν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Οι δηλώσεις αυτές έγινεαν αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι "το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί", ενώ διευκρίνισε ότι συζητείται ακόμη το θέμα των ειδικών μισθολογίων.


"Η επεξεργασία των μέτρων συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στην κοινωνία και τη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές αλλά, όπως είπε, καθένας θα πρέπει να νιώσει ότι θα πιάσουν τόπο και θα είναι δίκαιες. 
Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αντικείμενό της ήταν να προσδιορίσουμε τα επομενα βήματα ώστε να είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε στο λαό ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο που μας βγάζει από το τούνελ, αλλά και από την καταστροφική συζήτηση του "είμαστε ή δεν είμαστε στο ευρώ".

Βέβαια, ανάλογες δηλώσεις του κυρίου Βενιζέλου, ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουμε ακούσει πολλές φορές. Ποιος δεν θυμάται τον περίφημο "πάτο στο βαρέλι";


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες δήλωσε "κατηγορηματικά αντίθετος", και να προστατευθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

"Όχι στις οριζόντιες περικοπές - όχι σε περαιτέρω μάτωμα της κοινωνίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως η προσπάθεια για την εξεύρεση των 11,5 δισ. συνεχίζεται "με βάση αυτούς τους άξονες που διεκδικώ να υπάρξουν".

Σε καμία περίπτωση το πακέτο δεν πρέπει να αυτονομείται, συμπλήρωσε, αλλά πρέπει να συνδυαστεί με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα, πάντα -όπως είπε- με τον αγώνα και την προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, σε δηλώσεις του χτες έκανε λόγο για συμφωνία ακόμα και σε... περίπτωση διαφωνίας.

Διαβάστε εδώ:


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ο λαός δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του


Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνάντηση των τριών πολιτών αρχηγών γίνεται λόγος για την αθέτηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής: 

"Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι πού θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)