to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 12.02.2014

πηγή: efsyn

Διεθνή

Η τουρκική MIT πίσω από την δολοφονία των τριών γυναικών από το Κουρδιστάν

Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να είναι υπεύθυνες για τη δολοφονία τριών γυναικών στελεχών από το Κουρδιστάν, που έγινε το 2013, στο Παρίσι. Αυτό υποστηρίζει με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το περιοδικό «Spiegel», με τις πηγές του να αναφέρονται στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.


Οπως σημειώνει το ρεπορτάζ, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, έπειτα από ανάλυση εγγράφων, αλλά και ηχητικών ντοκουμέντων. «Ακόμη και αν πρόκειται για πλαστά έγγραφα, τότε είναι πολύ καλή πλαστογραφία, που χρειάζεται εσωτερική πληροφόρηση», λέει στο περιοδικό ανώνυμο στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το περιοδικό αναφέρει πως, αν τα παραπάνω είναι αλήθεια, τότε πρόκειται για αποκάλυψη που μπορεί να έχει εκρηκτικές πολιτικές διαστάσεις και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη κακές σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και ιδίως τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Επίσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση βίαιων ενεργειών Κούρδων που ζουν στην Ευρώπη.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και ειδικότερα η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, φέρεται να έχουν στην κατοχή τους έγγραφα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) με επίσημη σφραγίδα τους, όπου και γίνεται λόγος για τη δολοφονία των τριών γυναικών από το Κουρδιστάν.

Παράλληλα, όταν ζητήθηκε η συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες της επίθεσης, οι Τούρκοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν τη συνεργασία αυτή.

Σε συνομιλία που έχουν καταγράψει οι Γερμανοί, ακούγεται αξιωματικός της τουρκικής ΜΙΤ να λέει σε πληρωμένο δολοφόνο «πρέπει να φοράς γάντια και να μην αφήσεις αποτυπώματα στο όπλο». Στη σχετική συνομιλία ακούγονται δύο αξιωματικοί των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να μιλούν με τον βασικό ύποπτο, Ομάρ Γκιουνέι.

Οι δύο αξιωματικοί λένε στον Γκιουνέι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει δύο όπλα, στην περίπτωση που το ένα παρουσιάσει εμπλοκή, και του υποδεικνύουν να τα αγοράσει από Αραβα που ζει στο Βέλγιο. Εξάλλου, συνομιλούν και για τους τρόπους διαφυγής και για το πώς ο δράστης δεν θα καταφέρει να συλληφθεί. Οι αξιωματικοί λένε στον βασικό ύποπτο των δολοφονιών «ο θεός να σε προστατεύσει να μην κάνεις το παραμικρό λάθος. Για εμάς, εσύ είσαι ο σημαντικός και όχι οι άλλοι».

Να θυμίσουμε πως στις 11.1.2013, άγνωστος εισήλθε σε διαμέρισμα της οδού Λαφαγέτ στο Παρίσι, όπου στεγαζόταν το Κουρδικό Κέντρο Πληροφόρησης και πυροβόλησε τρεις γυναίκες από το Κουρδιστάν, στελέχη και ακτιβίστριες του ΡΚΚ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)