to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 27.12.2012

Οικονομία

Η τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Πληροφορίες φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να εισηγείται σήμερα στη Διυπουργική τη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.





Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον δεκάδες στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και πολύπειρα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Για το θέμα έχουν υπάρξει οχλήσεις και προς το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ωστόσο μέσω της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης είχε εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι η επιλογή δεν θα είναι πολιτική αλλά θα γίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει από τις 7 Δεκεμβρίου και μεταξύ των υποψηφίων πληροφορίες φέρουν τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη αλλά και το σύμβουλο του Γ. Στουρνάρα, καθηγητή Οικονομικών και πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ν. Καραβίτη.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για  πενταετή θητεία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)