to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 10.11.2013

πηγή: inpost.gr

Κοινωνία

Η Θράκη είπε «όχι» στην τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής (φωτ.)

Κινητοποίηση στην Κομοτηνή κατά των μεταλλείων χρυσού


Δεκάδες μέλη και φίλοι της Διανομαρχιακής Ροδόπης – Έβρου, πολιτικά κόμματα, νεολαίες, θεσμικοί φορείς, κινήσεις πολιτών, βρέθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής για να «ενωθούν» με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική.


«Δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς για τα δικαιώματά μας αλλά για την ίδια τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων είναι η μόνη αντίδραση ενός πανικοβλημένου συστήματος εξουσίας», το μήνυμα που έστειλαν οι συγκεντρωμένοι.

Το μέλος της Διανομαρχιακής Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων Σούλα Δραγουμάνη, έκανε λόγο στην συγκέντρωση για τον ανελέητο πόλεμο που δέχονται οι αγωνιστές της Χαλκιδικής, προκειμένου να ποινικοποιηθεί ο αγώνας τους. «Γίνεται προσπάθεια από κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ να παρουσιαστεί το κίνημα ως εγκληματική οργάνωση, εξισώνοντας το με αυτό της Χρυσής Αυγής. Εμείς αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, καθώς μ' αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το μέλλον μας και τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.





Σε ότι αφορά την εξαγορά από την Eldorado Gold της εταιρίας «Μεταλλευτική Θράκης», η κ. Δραγουμάνη τόνισε πως «ήταν κάτι το αναμενόμενο, καθώς και πριν λίγα χρόνια είχε πάρει στην κατοχή της το 20%. Έδειχνε από παλιά ότι ήθελε να εδραιωθεί στην κοινωνία της Ροδόπης. Όλη αυτή η τροπή δείχνει και την προσπάθεια που υπάρχει από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι καθοδηγούμενοι και τώρα βλέπουμε από πού».

Ο Νίκος Παπαθανασίου, πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στην Θράκη, αναφέρθηκε στην «επένδυση» της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, λέγοντας πως αυτή «έχει καταδικαστεί επιστημονικά και έχουν αναδειχθεί οι καταστροφικές τις συνέπειες όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας. Ο λαός της Θράκης, από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται είτε δεξιά, είτε αριστερά, αντιτίθεται και είναι ενωμένος ενάντια στην εξορυκτική δραστηριότητα».



Να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι μοίρασαν έντυπα ενημερώνοντας τον κόσμο για την εξορυκτική δραστηριότητα και πρόβαλλαν βίντεο από τους αγώνες της Χαλκιδικής και της Θράκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)