to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 06.12.2022

Κοινωνία

«Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη του Αλέξανδρου (φωτ.)

Η μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση μνήμης για τη 14η επέτειο από τη δολοφονίας του Αλέξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τη σκιά του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Καμάρα για την πραγματοποίηση της πορείας που καλούν οι οργανώσεις. Τουλάχιστον 15 προσαγωγές μετά την ολοκλήρωση της πορείας


εικόνες: Ευρωκίνηση

H πορεία είχε μαζική συμμετοχή και ξεκίνησε γύρω στις 7 το απόγευμα από την Καμάρα, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές, αρχικά κινήθηκαν με κατεύθυνση την οδό Εθνικής Άμυνας, Tσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και επέστρεψαν στην Εγνατία. Λίγο μετά τις 8 επέστρεψαν στην Καμάρα και ανέβηκαν προς τη Ροτόντα.

15 προσαγωγές

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την ένταση που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την πορεία στο ύψος του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αποστόλου Παύλου, ενώ στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος.

Η πυροσβεστική βρέθηκε στο σημείο για την κατάσβεση αριθμού ΙΧ που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Νωρίτερα: Μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι τίμησαν μαζικά τη 14η επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου

Τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε από το όπλο του 37χρονου τότε ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, τίμησαν μαθητές και φοιτητές στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από όπου ξεκίνησαν και την πορεία τους.

Η συγκέντρωση για τη 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά του πυροβολισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, του Ρομά που πυροβολήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στην πορεία μετείχαν μαθητές, όπως από το Πειραματικού Σχολείο Θεσσαλονίκη, και φοιτητικά σχήματα φωνάζοντας συνθήματα για τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή. «Καμία σφαίρα δεν έπεσε τυχαία. Κυβέρνηση και κράτος δολοφονούν σε αυτούς τους δρόμους θα ανατραπούν», ανέφεραν, ενώ τόνισαν πως «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.
___________

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες τάξεις Λυκείων της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε αποχές λόγω της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε κατάληψη προχώρησε και η σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για τον ίδιο λόγο.
___________

Φωτογραφίες από την πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (Ευρωκίνηση):


 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)