to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 26.02.2018

Κοινωνία

«Η θέση της Ευαγγελίας Γ. δεν είναι στη φυλακή, αλλά στη θεραπευτική ομάδα και στην κοινωνία»

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ε.Γ., βέβαιοι/ες ότι θα βρει το σθένος να αντιμετωπίσει τη νέα δοκιμασία της, το ίδιο σθένος που έδειξε στις 370 μέρες του αγώνα της απέναντι στην εξάρτηση»


Όπως αναφέρει αναλυτικά το Σωματείο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας:

«ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Η Ε.Γ., ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ


Ενημερωθήκαμε από τους/τις συναδέλφους της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, ότι στις 16/2/2018 η Ε.Γ.,  θεραπευόμενη στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, αφού πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το καθιερωμένο παρών, κρατήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, που η ίδια αγνοούσε. 

Είναι, δυστυχώς, επαναλαμβανόμενα τέτοια φαινόμενα, βίαιης αποκοπής ανθρώπων από τη θεραπευτική διαδικασία, απ’ τον αγώνα τους για ζωή καθαρή, εξ αιτίας εκκρεμοτήτων ποινικών από την περίοδο που ήταν εξαρτημένοι/ες, δηλαδή από την περίοδο που τον πρώτο λόγο σ’ όλα είχε η ουσία και η απόκτησή της.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ε.Γ., βέβαιοι/ες ότι θα βρει το σθένος να αντιμετωπίσει τη νέα δοκιμασία της, το ίδιο σθένος που έδειξε στις 370 μέρες του αγώνα της απέναντι στην εξάρτηση.

Επειδή, όμως, η θέση της Ε.Γ. σήμερα δεν είναι στη φυλακή, αλλά στη θεραπευτική ομάδα και στην κοινωνία, όπου η ίδια έχει διαλέξει να επιστρέψει καθαρή, μαζί με τους/τις συνθεραπευόμενούς της και τους/τις συναδέλφους μας του 18 ΑΝΩ ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή της και την επιστροφή της στο πρόγραμμα, για να συνεχίσει στον δρόμο της ζωής, της δημιουργίας και της ελευθερίας, απ’ όπου βίαια την απομάκρυναν.

Ε.Γ., τα όνειρά σου είναι και δικά μας.»

tags: 18 ΑΝΩ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)