to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 07.11.2016

Πολιτική

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας (βίντεο)

Μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό και πως θα οικοδομηθεί βαθμιαία σχέση εμπιστοσύνης με τους επενδυτές


Εδώ όλες οι σχετικές εξελίξεις

Την προσέλκυση επενδύσεων έθεσε ως σημαντικότερο στόχο του ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι θα εστιάσει στην προσέγγιση ιδιωτικών επενδύσεων «πάντα στο πλαίσιο του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό και πως θα οικοδομηθεί βαθμιαία σχέση εμπιστοσύνης με τους επενδυτές. Ο νέος υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, παρέχει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την ασφάλεια των ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών που για τους επενδυτές αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη σταθερά.

Μίλησε ακόμη για «υψηλού επιπέδου εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό» στη χώρα, το οποίο είναι πρόθυμο για δουλειά. «Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου και καταλήγοντας είπε ότι φιλοδοξεί να υπηρετήσει την πατρίδα και την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις. 

εβδομάδα ήμουν πανεπιστημιακός και οι πανεπιστημιακοί λένε πολλά πράγματα, όταν όμως έρχεται η ώρα να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε βλέπουν ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Είναι λάθος. Παράλληλο νόμισμα σε αυτή τη χώρα δεν θα υπάρξει – τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαδημητρίου έθεσε ως ορόσημο της ανάληψης νέων πρωτοβουλιών την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σημειώνοντας ότι μετά από αυτό θα εκτιμήσει τη δυνατότητα υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής αναπτυξιακής τράπεζας.

Όσον αφορά το θέμα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ο κ. Παπαδημητρίου έδωσε το λόγο στον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί και οι δομές υποστήριξης των δανειοληπτών όπως η ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στο υπουργείο και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά έχουμε κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και η διάδοχη κατάσταση θα λύσει θέματα αναβάθμισης και του υπουργείου».

Ο Αλ. Χαρίτσης καλωσόρισε το νέο υπουργό και υφυπουργό ενώ μίλησε για την σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομίας σε πάρα πολλά μέτωπα για την ελληνική οικονομία (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, προσέλκυση επενδύσεων, αδειοδότηση επιχειρήσεων). Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση τόνισε ο κ. Χαρίτσης. Με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης να μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με όρους δικαιοσύνης.

« Στις πλάτες μας πέφτει το βάρος για να στρίψει η πορείας της χώρας. Είναι μεγάλη ευθύνη, υπόσχομαι να κάνω κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε στο έργο μας», τόνισε από την πλευρά του ο Στ. Πιτσιόρλας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)