to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 24.01.2018

Πολιτική

Η σύνθετη ονομασία της... προπαγάνδας

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός, οι πλειστηριασμοί, η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής, η εισβολή του Ρουβίκωνα σε εφορία, η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή τη ΝΔ, οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία, η κακοκαιρία εδώ και στο... Νταβός, η κακοκαιρία και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Είδηση της ημέρα η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

Αγωνιζόμαστε να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που ενώνουν τους λαούς μας για να βρούμε λύση σε αυτά που μας χωρίζουν, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός - Αλλαγή ονόματος στο αεροδρόμιο και στους αυτοκινητόδρομους ως ένα βήμα που «καταδεικνύει ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος του γείτονά μας» ανακοίνωσε από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ. (αναλυτικά)


Βέβαια, παρά τις θετικές δηλώσεις, ο ΣΚΑΪ είδε αμηχανία στους δύο ηγέτες, αναλύοντας τη γλώσσα του σώματος και τις «νευρικές κινήσεις των άκρων τους»!

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 
 


«Ο δήθεν φιλελεύθερος Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα κλειδιά στην ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ»

«Μπροστά στο μικροπολιτικό συμφέρον, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να θυσιάσει τις προσπάθειες επίλυσης ενός εθνικού ζητήματος για να μη διχάσει τα διάφορα φέουδα εντός της ΝΔ», σχολιάζει η Κουμουνδούρου με αφορμή την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πολιτική Επιτροπή τη ΝΔ. (αναλυτικά)


 

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σαμαρά που είχε πει "ναι" στη σύνθετη ονομασία erga omnes;»

Ο Αντ. Σαμαράς έχει πει «ναι» στη σύνθετη ονομασία erga omnes σε συνέντευξή του στις 28.11.2009 - «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του» ρωτάει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

«Τα ψεύδη της ΝΔ για την αδήλωτη εργασία»

Για μία ακόμη φορά τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά για τα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας. Τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, είναι απολύτως σαφή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Κατέρρευσε άλλος ένας «μύθος» της ΝΔ

Με την κατάθεση της Αθηνάς Οικονόμου, που διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού Υγείας- Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 1990-1992 Γεωργίου Σούρλα και από το 1995 και μέχρι πρότινος νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνέχισε, σήμερα, τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,941 δισ. ευρώ το 2017

Έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 877 εκατ. ευρώ - Αυξημένα κατά 259 εκατ. ευρώ ή 0,5% έναντι του στόχου τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. (αναλυτικά)


 

«Σπέκουλα παραπληροφόρησης από τη ΝΔ για το Δημόσιο»

«Οι αριθμοί εκδικούνται», απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη ΝΔ για τον αριθμό των φορέων του Δημοσίου. (αναλυτικά)


 

«Υπάρχουν γραπτά των διαπραγματεύσεών σας...»

Μέσω twitter ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς καλεί κόμματα που κυβέρνησαν «να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος». (αναλυτικά)


 

«Μέσα στο 2018 θα έρθουν στη χώρα μας στοιχεία από την Ελβετία για φορολογικές υποθέσεις»

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να παραδοθούν τα πρώτα στοιχεία, για υποθέσεις φοροδιαφυγής, από την Ελβετία, την Ανδόρα και το Μονακό, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου. (αναλυτικά)


 

Έμπρακτη η εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η συμμετοχή της HSBC στο δεύτερο πρόγραμμα Trade Finance Facility και μάλιστα με ένα τόσο υψηλό πόσο που φθάνει τα 134 εκατ. ευρώ δείχνει την ανανεωμένη εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνέντευξη τύπου της ΕΤΕπ. (αναλυτικά)


 

Η εφαρμογή «infogov» συμπλήρωσε δέκα μήνες λειτουργίας και ανανεώνεται με νέες κατηγορίες και δυνατότητες για τους χρήστες

Συμπληρώθηκαν δέκα μήνες λειτουργίας της εφαρμογής “infogov”, μέσω της οποίας ενημερώνονται οι πολίτες για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Είναι η πρώτη φορά που ρυθμίζονται με ενιαίο τρόπο θέματα που αφορούν τα Γυμνάσια, καθώς και τα Λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά). (αναλυτικά)


 

Από την 1η Φεβρουαρίου: Πειραιάς - Αεροδρόμιο σε μία ώρα με το τρένο

Ξεκινά από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Πειραιά με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μία διαδρομή που διαρκεί μία ωρα και τρία λεπτά. Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Πειραιάς τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά μία ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)