to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 07.11.2013

Κοινωνία

Η Συνομοσποδία Γονέων για την εισβολή στην ΕΡΤ: «Ομαλότητα με τα ΜΑΤ»

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) καλεί στο συλλαλητήριο στις 4 το μεσημέρι


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά το «ΜΑΥΡΟ» στην ΕΡΤ πριν από λίγους μήνες, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε ένα ακόμα δείγμα της νομιμότητας που ευαγγελίζεται. Έδωσε εντολή στα ΜΑΤ, πριν χαράξει η σημερινή μέρα, να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τέτοιες «δουλειές» γίνονται πάντα νύχτα. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν το κτίριο αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες. Τους πέταξαν έξω από το κτήριο κάνοντας χρήση χημικών, τέσσερα συνδικαλιστικά στελέχη τους προσήχθησαν στην αστυνομία και κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!

Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, της πολιτικής του «ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ» δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι η βία που και εμείς ως γονείς και ως εργαζόμενοι έχουμε γνωρίσει καλά. Σέρνουν ανήλικα παιδιά στα κρατητήρια όταν τολμούν να αμφισβητήσουν το «νέο σχολείο» που τα αφήνει αμόρφωτα, τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς που σηκώνουν το ανάστημα τους στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ανακρίνουν γονείς σαν κοινούς εγκληματίες γιατί συμπαραστέκονται στα παιδιά τους.

Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, με οργανωμένο αγώνα, μαζικό, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα και το πισωγύρισμα. Καλούμε όλους τους γονείς χέρι – χέρι με τα παιδιά τους να δώσουν το παρόν τους στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης που καλούν τα Σωματεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε όλη την Ελλάδα:

Στην Αθήνα το σημείο συνάντησης είναι στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Στην Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης στις 4 το απόγευμα στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού

Να είμαστε όλοι «σε ετοιμότητα», γιατί μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)