to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 09.07.2018

Διεθνή

Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας αναβλήθηκε

Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας


Η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Ιαπωνία, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, θα γίνει τελικά στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο, καθώς ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ματαίωσε την επίσκεψή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που πληττει τη χώρα του, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε σήμερα με τον Άμπε και «τα δύο μέρη συμφώνησαν» η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, εξήγησε εκπρόσωπος του θεσμού.

«Ο κ. Γιούνκερ θα φθάσει από το Πεκίνο», όπου πρόκειται να συμμετάσχει στις 16 Ιουλίου σε σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος αυτός προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων «με τον ιαπωνικό λαό».

Στο Τόκιο θα τον συνοδεύσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Επικαλούμενος τις φονικές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν καταστροφές στη δυτική Ιαπωνία, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια περιοδεία που θα άρχιζε την Τετάρτη από το Βέλγιο για να επισκεφθεί στη συνέχεια τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες επρόκειτο να υπογράψει μια ευρεία συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών, η διαπραγμάτευση της οποίας γίνεται από το 2013 και η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το 2019.

Όμως μπροστά στη σφοδρότητα των πρωτοφανών βροχοπτώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων στη δυτική Ιαπωνία, ήδη από το Σάββατο διατυπώθηκαν αιτήματα προς τον πρωθυπουργό να μην κάνει το ταξίδι του.

Ο απολογισμός αυτών των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι και χθες και προκάλεσαν πλημμύρες, καταστροφές οδών και γεφυρών και κατολισθήσεις, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί περαιτέρω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)