to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 12.05.2017

Πολιτική

Η συνεργασία με την Κίνα σε νέες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνία στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ν. Παππά

Ν. Παππάς: «Τους δυο λαούς, τον ελληνικό και τον κινεζικό, τους ενώνουν πολλά. Με τις νέες συνέργειες, θα τους ενώνουν ακόμη περισσότερα. Κι αυτό είναι προς όφελος και των δύο μερών»


(Ο Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Κίνας, Chen Zhaoxiong, με θέμα τις νέες τεχνολογίες και την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας-Κίνας στον εν λόγω τομέα)

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα, στο Πεκίνο, συναντήσεις με ανώτατα στελέχη της Κρατικής Διοίκησης Δημοσιότητας, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και του Υπουργείου Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Κίνας, στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής -με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- στην Κίνα για το διεθνές Φόρουμ διασυνδεσιμότητας «Μια Ζώνη – Ένας Δρόμος».

Ο Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό της Κρατικής Διοίκησης Δημοσιότητας, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Tong Gang, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κινηματογραφικής, ραδιοτηλεοπτικής και οπτικοακουστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, σημειώνοντας πως θα ήταν προς όφελος των δύο πλευρών η ενίσχυση της αμοιβαίας προώθησης της εικόνας της μιας χώρας στην άλλη.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία των νέων μέσων και τεχνολογιών ενημέρωσης, και ειδικά του διαδικτύου, ενώ παρουσίασε στο συνομιλητή του την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Επίσης, κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών, τονίστηκε η επικοινωνιακή δυναμική που δρομολόγησε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον περασμένο Ιούλιο, στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ERT και CCTV.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς σημείωσε: «Η Ελλάδα εμβαθύνει και διευρύνει, με ταχείς ρυθμούς, τη στρατηγική της σχέση με την Κίνα, με μοχλό, όχι μόνο τις οικονομικές και επενδυτικές συνεργασίες, αλλά και τις συνέργειες στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο, και την οπτικοακουστική πολιτιστική βιομηχανία. Τους δυο λαούς, τον ελληνικό και τον κινεζικό, τους ενώνουν πολλά. Με τις νέες συνέργειες, θα τους ενώνουν ακόμη περισσότερα. Κι αυτό είναι προς όφελος και των δύο μερών».

Ο Νίκος Παππάς συνάντησε, αμέσως μετά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Κίνας, Chen Zhaoxiong. Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των τηλεπικοινωνιών, των ευρυζωνικών δικτύων και των ψηφιακών εφαρμογών. Ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στην αυξημένη δραστηριοποίηση κινεζικών επιχειρήσεων στη χώρα μας, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, εξηγώντας πως «η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί απλά μια επιχειρηματική συνεργασία, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής επιλογής της Ελλάδας».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας προσφέρει διευρυμένη πρόσβαση σε πολλές γειτνιάζουσες αγορές για τις κινεζικές εταιρείες, ενώ –καθώς η χώρα μας εξέρχεται της οικονομικής κρίσης- η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στον τομέα της συνδεσιμότητας για τις κινεζικές επενδύσεις».

Ο Κινέζος Αναπληρωτής Υπουργός Chen Zhaoxiong επιβεβαίωσε την συναντίληψη Κίνας και Ελλάδας, ενώ σημείωσε πως οι υποδομές και η γεωγραφική θέση της χώρας μας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)