to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 09.09.2019

Αθλητισμός

Ι. Συναδινός: Άφαντη η γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τη ΔΕΘ

«Για πρώτη φορά, μετά από τέσσερα χρόνια έντονης συμμετοχής, η ΓΓΑ δεν έχει ίχνος παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο σημαντικότερο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας»


Η δήλωση του Ιούλιου Συναδινού, τ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού:

Για πρώτη φορά, μετά από τέσσερα χρόνια έντονης συμμετοχής, η ΓΓΑ δεν έχει ίχνος παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο σημαντικότερο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια ο αθλητισμός, μέσω αυτής της συμμετοχής, αποτέλεσε σημείο συνάντησης των αθλητικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων της χώρας. Αποτέλεσε μέσο προβολής των δυνατοτήτων της χώρας και μιας σχεδιασμένης πολιτικής της ΓΓΑ για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Έδωσε τη δυνατότητα ανάδειξης της σημαντικής προόδου και του κοινωνικού έργου που επιτέλεσαν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, μεταξύ αυτών και τα δυο δημόσια χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας και του Σελίου.

Τη τετραετία 2015-2019 η Ελλάδα βγήκε από την αθλητική απομόνωση που την είχαν οδηγήσει οι πολιτικές της ΝΔ. Η χώρα με συγκεκριμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Η πρώτη προβολή των Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης των Ιωαννίνων και μιας σειράς Παγκόσμιων κι Ευρωπαϊκών αγώνων ιστιοπλοΐας έγινε στις ΔΕΘ των προηγούμενων ετών.
Σήμερα εκκρεμεί η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κατηγορίας Laser στη Καλαμάτα το 2020, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων στην Αθήνα το 2021 και διεθνείς διοργανώσεις υγρού στίβου και μαχητικών αθλημάτων. Δυστυχώς στη φετινή ΔΕΘ χάθηκε η ευκαιρία προώθησης τους.

Η συμμετοχή της ΓΓΑ στη ΔΕΘ έδινε τη δυνατότητα συνάντησης των ανθρώπων του αθλητισμού από τις Βαλκανικές χώρες και σύσφιξης των διεθνών μας σχέσεων. Κάθε χρόνο υπήρχε σύνδεση του ελληνικού αθλητισμού με τις τιμώμενες χώρες της ΔΕΘ, πχ τις ΗΠΑ, την Ρωσία. Στη φετινή ΔΕΘ δεν υπήρξε καμιά σχετική πρόνοια για τη τιμώμενη χώρα της Ινδίας. 

Αντί όλων αυτών, είδαμε τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό αθλητισμού να περιορίζονται στις καθιερωμένες φωτογραφίες με τις φανέλες των ομάδων της Θεσσαλονίκης, να ανακοινώνουν ξανά το ήδη δρομολογημένο έργο του γηπέδου του ΠΑΟΚ και να χαριεντίζονται με παράγοντες, τους πιο τακτικούς πελάτες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Επιθεώρησης Εργασίας και των Ελληνικών δικαστικών αρχών. 

Είναι πραγματικά λυπηρό για μια αθλητική ηγεσία να μην έχει αθλητικό όραμα και να επιδίδεται επί δυο μήνες, εν μέσω προολυμπιακής χρονιάς, απλά σε κρεσέντο παραγοντισμών και δημοσίων σχέσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)