to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:53 | 01.03.2018

Πολιτική

Η σύλληψη Βαξεβάνη μετά τη μήνυση Σαμαρά κατεγράφη από το ευρωπαϊκό δίκτυο παρακολούθησης των απειλών κατά του Τύπου

Για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε το Mapping Media Freedom, το ευρωπαϊκό δίκτυο που καταγράφει τις απειλές, τις παραβιάσεις και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στην ΕΕ και τις γειτονικές χώρες


Για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε το Mapping Media Freedom, το ευρωπαϊκό δίκτυο που καταγράφει τις απειλές, τις παραβιάσεις και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα υποψήφια κράτη μέλη και τις χώρες που γειτνιάζουν με την ΕΕ.

Με τίτλο «Ελλάδα: Δημοσιογράφος συνελήφθη για συκοφαντική δυσφήμιση» το άρθρο του ευρωπαϊκού δικτύου χαρτογράφησης της ελευθερίας του Τύπου, αναφέρει:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, συνελήφθη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης .

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βαξεβάνης είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter στην οποία κατηγορούσε τον πρώην ηγέτη της συντηρητικής παράταξης ότι ψεύδεται σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

«Ένας εναγόμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ακόμα και λέγοντας ψέματα. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δικαιολογείται που ψεύδεται προκειμένου να εξέλθει από τη δύσκολη θέση» ήταν το σχόλιο που ανήρτησε ο Βαξεβάνης.

Το Mapping Media Freedom- το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το διαχειρίζεται ο Δείκτης Λογοκρισίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Το Mapping Media Freedom συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελευθερίας του Τύπου και των ΜΜΕ (ECPMF).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)