to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 01.11.2012

left.gr

Οικονομία

Η συγκυβέρνηση κλυδωνίζεται, το Χρηματιστήριο κατρακυλάει

Μετά τη χθεσινή εικόνα διάλυσης της συγκυβέρνησης, ο «ευαίσθητος» σε αυτά δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημειώνει βουτιά ως και 7,5%


Σύμφωνα με το sofokleousin.gr:

Δέσμια των πολιτικών εξελίξεων είναι πλέον η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος και αυξάνονται οι πιθανότητες "ατυχήματος" στο δρόμο προς την εκταμίευση της δόσης του δανείου. Οι ανγησυχίες αποτυπώνονται  στην πορεία των βασικών δεικτών, που κινούνται και σήμερα με έντονες διακυμάνσεις, έχοντας ήδη αλλάξει πολλές φορές κατεύθυνση και πρόσημο. Την περιοχή της σημαντικότερης βραχυχρόνιας στήριξης προσεγγίζει ο ΓΔ και όλα τα ενδεχόμενα για την περαιτέρω πορεία της αγοράς είναι ανοιχτά.


Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα συνεχισθεί, όσο παραμένει αβέβαιο αν θα υπερψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το πακέτο μέτρων κι αν το ετοιμόρροπο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να επιβιώσει.

 Ο ΓΔ υποχωρεί  τώρα κατά 6,6% και βρίσκεται στις 779 μονάδες. Μέχρι στυιγμής έχει σημειώσε χαμηλό -3,8% (στις 775,93 μονάδες) και υψηλό +0,88% (στις 808,34).

Αναλυτές επισημαίνουν ότι κρίσιμη περιοχή στήριξης αποτελεί η ζώνη 790-775 μονάδων, όπου θα κριθεί αν η αγορά θα  συνεχίσει πτωτικά ή θα μπεί σε νέα φάση ανάκαμψης.

Σε βραχυχρόνια αντίδραση συνηγορούν πολλές  τεχνικές ενδείξεις. Πολλά blue chips  βρίσκονται πλέον σε υπερπουλημένα επίπεδα και μια ανοδική διόρθωση των αποτιμήσεων τουν θα ήταν φυσιολογική εξέλιξη.

Αυτό ισχύει κυρίως για τα τραπεζικά χαρτιά, που έχουν πιεσθεί πολύ το τελευταίο τριήμερο.

 Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί τώρα κατά 7,5%, με χαμηλό ημέρας -7,6%

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)