to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 07.06.2021

Κοινωνία

Η σύγκλητος του Παντείου ζητά την επαναφορά της Κοινωνιολογίας

Να αντικατασταθεί το μάθημα των Λατινικών με αυτό της Κοινωνιολογίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις ζητά η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή της - Ως απαραίτητη χαρακτηρίζει την διδασκαλία μαθημάτων που οξύνουν την κοινωνική συνείδηση


Την αντικατάσταση των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας ζητά η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου. Αφορμή στάθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με αφορμή τους συντελεστές βαρύτητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές, ζητεί την επαναφορά του μαθήματος της Κοινωνιολογίας αντί των Λατινικών ως πανελλαδικώς εξεταζόμενου από το επόμενο έτος, και τονίζει:

- Ως Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και λαμβάνοντας υπόψιν τις απαραίτητες γνώσεις που θα πρέπει να κατέχουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που εισέρχονται στο πρώτο έτος σπουδών, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει συνάφεια των επιστημονικών αντικειμένων που θεραπεύει το Πάντειο με το μάθημα των Λατινικών. Αντιθέτως, η Κοινωνιολογία, πέραν του ότι καλλιεργείται αυτοτελώς από ένα εκ των Τμημάτων μας, εξασφαλίζει την απαραίτητη θεωρητική εισαγωγή στις σπουδές που προσφέρει το Πανεπιστήμιό μας. Το ίδιο ισχύει για σειρά τμημάτων κοινωνικών επιστημών ανά την Ελλάδα, τα οποία θα επωφελούνταν από μια παρόμοια ρύθμιση.

- Εν γένει, εξάλλου, θεωρούμε απαραίτητη τη διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γνωστικών αντικειμένων που θα καλλιεργούν την κοινωνική συνείδηση των μαθητών/μαθητριών, στο πλαίσιο μάλιστα των ραγδαίων μεταβολών του διεθνούς περιβάλλοντος που καθιστούν τις κοινωνικές επιστήμες αναγκαίο εργαλείο ως προς την κατανόηση και διακυβέρνηση των σύγχρονων κοινωνιών αλλά και την διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)