to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 12.02.2013

Κοινωνία

Η συγκέντρωση της ΕΣΗΕΑ (φωτογραφίες και βίντεο)

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργίας που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τις συλλογικές συμβάσεις σε δημόσια και ιδιωτικά media, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.


Δήλωση του Δημήτρη Τρίμη, προέδρου της ΕΣΗΕΑ


"Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, ίσως με ακόμα μεγαλύτερη αναλγησία, εφαρμόζεται και κατά των δημοσίων και δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης. Λεηλατούν την περιουσία της ΕΡΤ, κλείνουν δημοτικά ραδιόφωνα, ιδιωτικοποιούν λειτουργίες τους, βάζουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του Αθηναϊκού Πρακτορείου, διορίζουν “δικά τους παιδιά”, διώχνουν δημοσιογράφους, επιβάλλουν τα “μπλοκάκια” και την επισφαλή εργασία, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, χειραγωγούν συστηματικά την ενημέρωση του λαού. Θέλουν να ξεπεράσουν σε αυθαιρεσία κατά των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων τους φίλους τους βαρώνους της διαπλοκής των ιδιωτικών ΜΜΕ. 

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα μας, η επέκτασή του και στα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης για συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους τους δημοσιογράφους. Αυτό φοβούνται και μας τρέχουν σχεδόν καθημερινά στα δικαστήρια. Η Ενημέρωση του λαού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα μνημόνια της καταστροφής και του εκφοβισμού, στις κυβερνητικές κλίκες και στους διεφθαρμένους ολιγάρχες των ΜΜΕ."





Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Δείτε το βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ:



Φωτογραφίες - βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Διαβάστε επίσης:

Τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων


Αλ. Τσίπρας: Στόχος της κυβέρνησης να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση

tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)