Φωτογραφία που σοκάρει δημοσίευσε το Παμπειραϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο, η οποία φανερώνει τις συνθήκες εξαθλίωσης που επικρατούν στο υπόγειο κρατητήριο Τμήματος Δραπετσώνας.

Στο εν λόγω κολαστήριο, διαστάσεων 70 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου και του "προαυλίου", στοιβάζονται περίπου 100 άνθρωποι, που δεν βλέπουν το φως του ηλίου για 6-12 μήνες!

"Πρόκειται για συνανθρώπους μας που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι έληξε η άδεια παραμονής τους ή δεν έχουν έγκυρα χαρτιά" και συνελήφθησαν με την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου "Ξένιος Δίας".

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στον χώρο υπάρχει τεχνητός φωτισμός και αερισμός, καθώς και χαρτόνια, κουβέρτες και άλλα υλικά που έχουν κρεμάσει οι φυλακισμένοι στα κάγκελα για να ζεστάνουν το χώρο των κελιών. "Τα ελάχιστα στρώματα πάνω στο υγρό πάτωμα των κελιών και τα άθλια αποχωρητήρια δεν φαίνονται σ' αυτήν τη φωτογραφία", επισημαίνει το Αντιφασιστικό Μέτωπο.

Τέλος, καλεί σε συγκέντρωση, σήμερα, στις 12μ.μ. έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου και πορεία προς το Α.Τ. Δραπετσώνας, για "να σβήσουμε αυτήν τη ντροπή από την πόλη μας", "να κλείσει το κολαστήριο της Δραπετσώνας" και "να σταματήσει η παράλογη/αδιέξοδη και απάνθρωπη επιχείρηση – σκούπα 'ξενοκτόνος Δίας'".

Για επικοινωνία με το Παμπειραϊκό Αντιφαστικό Μέτωπο, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected].

Μ.Κ. - από την Αυγή