to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 18.04.2013

Κοινωνία

«Η σύγχρονη σκλαβιά είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα του μνημονίου»

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας Τ.Ε.Ι. Πύργου


Ολόκληρη η ανακοίνωσητ της ΑΡ.ΕΝ του ΤΕΙ Πύργου:

«Το Χθεσινό μακελειό έσπασε τη βιτρίνα της κοινωνίας μας. Η εκμετάλλευση, τα βασανιστήρια, η σύγχρονη σκλαβιά είναι πλέον καθημερινότητα στην Ελλάδα του μνημονίου. Οποιαδήποτε συζήτηση για εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, σταματούν εκεί που ξεκινούν οι μπίζνες και τα κέρδη. 

Η υποκρισία τους δεν μας ξεγελά. Οι μετανάστες της Μανωλάδας βιώνουν χρόνια τώρα αυτή την κατάσταση εκμετάλλευσης στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα υπό τον εκφοβισμό ντόπιων τσιφλικάδων. Μια τέτοια κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εύκολα ανεκτή όταν έχει καλλιεργηθεί μια ρατσιστική νοοτροπία που υποβιβάζει τους μετανάστες σε υπανθρώπους, όντας το αποτέλεσμα μια χρόνιας πολιτικής εκφασισμού της κοινωνίας μας, που προσπαθεί να μας πείσει ότι για τα δεινά μας πάντα φταίει κάποιος άλλος, που πρέπει να τον «πετάξουμε στη θάλασσα» ,να τον βάλουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να χτίσουμε φράχτες στον Έβρο για να μην μπει κανένας. 

Αυτό το κράτος εν κράτει, η ομερτά των οικονομικών συμφερόντων, που κρύβει και πολιτική κάλυψη, όπως δείχνει η εκκωφαντική σιωπή τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Ηλείας που το ανέχονται τόσα χρόνια, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Δένδια που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατος (διαμαρτυρίες φοιτητών, μεταλλεία χρυσού, απεργίες) είναι εικόνα από το μέλλον όλων μας. Χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι και χωρίς ένσημα, αμέτρητες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, εκφοβισμοί είναι μια καθημερινότητα για όλους μας, είτε στα χωράφια είτε στα γραφεία, είτε για μετανάστες είτε για Έλληνες. Είναι το μέλλον που μας υπόσχεται η τρικομματική κυβέρνηση όταν μιλάει για ειδικές οικονομικές ζώνες με ανύπαρκτους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, που δίνει γη και ύδωρ σε υποτιθέμενους επενδυτές-αρπαχτικά που θέλουν να πάρουν ότι έχει μείνει όρθιο. 

Εμείς σαν AΡΕΝ μόνο απέναντι μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατρακύλα της κοινωνίας μας. Ζητάμε να τιμωρηθούν όσοι διέπραξαν τις απόπειρες δολοφονίας των μεταναστών, πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση όλων μας να βάλουμε φραγμό στο νέο εργασιακό μεσαίωνα , και φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη:

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι – έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι”».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)