to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 22.09.2020

Κοινωνία

Η ΣΤΑΣΥ ανακάλυψε «οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμών» για να δικαιολογήσει το συνωστισμό στις αποβάθρες

Στη συνωμοσιολογία και την ανακάλυψη «προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων - βανδαλισμών» προσφεύγει η ΣΤΑΣΥ και το υπ. Μεταφορών για να δικαιολογήσει τις εικόνες με τον συνωστισμό επιβατών στις αποβάθρες του Μετρό λόγω των ελλείψεων σε εργαζομένους και οχήματα


Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., παραδεχόμενη ταυτόχρονα τη δημιουργία συνωστισμού στις αποβάθρες της γραμμής 1 του Μετρό. Ετσι, ισχυρίζεται ότι είχε μεν πυκνώσει τα δρομολόγια από 7/9, πετυχαίνοντας «χρονοαποστάσεις 6 λεπτών τις ώρες αιχμής», επικαλείται «εγγενή προβλήματα» και κατόπιν ρίχνει όλη την ευθύνη σε κάποιο «προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων -  βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας»!

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Τρίτης, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων -  βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι συρμοί βρίσκονται παρκαρισμένοι σε διάφορους σταθμούς ή επίσταθμους του δικτύου της γραμμής 1, προκειμένου κάθε πρωί να ξεκινήσουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού τους έργου.

Οι ζημιές αυτές, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν στην εταιρεία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου. Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, με αποτέλεσμα ως ότου καταστεί δυνατή η αντικατάστασή τους από διαθέσιμους εφεδρικούς  να προκαλούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ΄ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό των συρμών».

Υπενθυμίζεται πως οι διαμαρτυρίες για την αναποτελεσματικότητα της εταιρείας και τα φαινόμενα συνωστισμού έχουν λάβει μορφή πλημμύρας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Χρ. Γιαννούλη, τονίζει ότι «η πλήρης αδράνεια [του υπ. Μεταφορών] δείχνει και κάτι ακόμη πέρα από την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου. Δείχνει την πραγματική άποψη και εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι ασθενείς οικονομικά τάξεις».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)