to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 22.01.2013

Κοινωνία

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ ξανά στα δικαστήρια κατά των απεργών στα ΜΜΜ

Απειλές για επίταξη, πληθαίνουν οι σχετικές αναφορές



Στα δικαστήρια προσέφυγε και σήμερα Τρίτη η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) για τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, με τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων να φτάνει στα άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον οι εργαζόμενοι εμμείνουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίες κρίθηκαν χθες Δευτέρα παράνομες, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο της επίταξης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι εργαζόμενοι στο μετρό, που είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, απαντούν:

"Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και τις επιλογές της βιάζει το λαό".

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνιακές εταιρείες και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν σύσκεψη, στις 12.00 στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, για τη δημιουργία ενιαίου απεργιακού μετώπου.

Τι δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές τους είναι καθ' όλα νόμιμο, όπως και κάθε άλλου εργαζομένου.

"Η αγωνιστική μας κινητοποίηση είναι καθ' όλα νόμιμη, όσο ακριβώς και ο πολύχρονος αγώνας των δικαστών", σημειώνουν.

"Η σημερινή μας απεργία", προσθέτουν οι εργαζόμενοι του Σωματείου Λειτουργίας στο Μετρό, "είναι σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο εργαζομένους οι οποίοι εν ώρα βάρδιας επιφυλακής, παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τις απειλές του υπουργού Μεταφορών".

Πληροφορίες από news247.gr


Διαβάστε σχετικά:

[22/01/2013] Σεπόλια: συγκέντρωση εργαζομένων στο Μετρό

Έξω από το κεντρικό κτίριο της διοίκησης του Μετρό στα Σεπόλια επί της οδού Κηφισού 92, παραμένουν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στο Αττικό Μετρό.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)