to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 08.11.2018

Πολιτική

Η Α. Σταμπουλή εκ μέρους της Βουλής στο Διεθνές Συνέδριο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης διακίνησης μεταναστών

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με το Εθνικό Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, στις 30 Οκτωβρίου.


Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπων και της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων βουλεύτρια κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, εκπροσώπησε τη Βουλή στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα την “ Καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης διακίνησης μεταναστών παγκοσμίως”.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Αζερμπαϊτζάν σε συνεργασία με το Εθνικό Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, στις 30 Οκτωβρίου.

Κατά την ανάπτυξη των ενοτήτων του Συνεδρίου η κ. Σταμπουλή παρουσίασε το θέμα: «Κοινοβουλευτικοί σε δράση: Προώθηση Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε ευθυγράμμιση με την προσπάθεια καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων». Ανέφερε συγκεκριμένα πως η επίτευξη μιας σειράς υπο-στόχων ενταγμένων στους στόχους: Μηδενική Φτώχεια, Λιγότερες Ανισότητες, Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, Ποιοτική Εκπαίδευση, Ισότητα των Φύλων, Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί , της «Ατζέντας 2030 – 17 Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»,   που συμφωνήθηκαν από  τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 2015, θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη μείωση του αριθμού των θυμάτων των πρόθυμων προς στρατολόγηση από τα κυκλώματα της εμπορίας ανθρώπων και αφετέρου την αποτελεσματική δίωξη των δραστών αλλά και την μείωση της ανοχής των κοινωνιών στις πρακτικές αυτές.  

Η δραστηριοποίηση των κοινοβουλευτικών για την επίτευξη αυτών των στόχων περιλαμβάνει την αλληλοενημέρωση, την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας με έλεγχο της εφαρμογής της, την ένταξη των αναγκαίων κονδυλίων στους προϋπολογισμούς, την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την ανάδειξη των προτάσεών τους, όπως και την συμμετοχή σε διεθνείς διαδικασίες ενδυνάμωσης των γυναικών, επισήμανε η κ. Σταμπουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)