to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η σοβαρή Χρυσή Αυγή είναι εδώ…

...και είναι έτοιμη να κυβερνήσει


Δεν θα ισχυριστώ ότι ο κ. Κυρανάκης  ή ο κ. Μπογδάνος είναι ικανοί και πρόθυμοι να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες, όμοιες με ‘κεινες των χρυσαυγιτών, και ας ενέχει πάντα ο κίνδυνος έκθεσης στο παρελθόν του τσεκουροφόρο Μάκη Βορίδη. Άλλωστε, ο τελευταίος διάγει πολιτικό βίο εγκρατή, μακρυά από «τα πολύ ναζιστικά». Όμως, όταν στις τάξεις της η ΝΔ έχει τον θαυμαστή της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», τον Μπάμπη «κράτα γερά ΔΝΤ» Παπαδημητρίου, όσο να πεις μια ανατριχίλα τη νιώθεις.

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της ρατσιστικής πολιτικής της ΝΔ από τον κ. Κυρανάκη (επίδομα μόνο για Ελληνόπουλα, όχι για γύφτους!) θα επιδιώξω μία αναδρομή στα καλύτερα ρατσιστικά χιτς στελεχών της ΝΔ τα οποία, όσο και αν προσπάθησαν, δεν σώζονται με τίποτα.

Και αφού ξεκινήσαμε με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ας θυμηθούμε τι δήλωσε στο Ράδιο 24/7 με αφορμή την, καθ΄όλα νόμιμη και τυπική, αλλαγή στον χρόνο προϋπηρεσίας για την επιλογή αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο. Είπε λοιπόν: «αυτά δεν τα έκανε ούτε η χούντα», κατηγορώντας την κυβέρνηση για διχαστικές κορόνες και προαναγγελία δίωξης των πολιτικών της αντιπάλων. Σαφώς και δεν περιμένουμε από τον κ. Κυρανάκη, λόγω, κυρίως, του νεαρού της ηλικίας του, να γνωρίζει εκ πείρας τι έκανε η Χούντα, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιο βιβλίο για να τον μεταπείσει.

Θα περίμενε κανείς αν κάποιο μεγαλοστέλεχος κόμματος επικαλούνταν τη συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου (αναφερόμενους στους πολιτικούς του αντιπάλους) να αποπεμπόταν την επόμενη μέρα με τυπικές διαδικασίες. Φαίνεται ότι στη ΝΔ δεν συμμερίζονται τόσο αυτή την άποψη. Το αντίθετο μάλιστα. Ενέταξαν στα ψηφοδέλτια τους τον Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη ο οποίος, χωρίς ντροπή, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει, ξέρετε, και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων είτε των πραγματικών πολέμων είτε των πολιτικών πολέμων».

Βέβαια, τα παραπάνω είναι πταίσματα μπροστά στις λεκτικές ακρότητες του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν χρειάζεται να μνημονεύσουμε ούτε το ναζιστικό «σύνθημα» «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» σε εκδήλωση για τη Β. Ήπειρο, ούτε την περίοδου που πουλούσε βιβλία και έκανε παρέα με τον μεγαλύτερο Έλληνα αντισημίτη, Κώστα Πλεύρη, ούτε φυσικά τα όσα έλεγε για το 1974 και την κούκλα οικονομία που άφησε η χούντα. (διαβάστε το βιβλίο «Λαμόγια στο χακί» για να αντιληφθείτε πόση σχέση έχει με την πραγματικότητα η δήλωση Γεωργιάδη. Δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακρυά. Θα σταθούμε εδώ, στο κοντινό παρελθόν όταν σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «όταν έχεις κομμουνιστές στην εξουσία οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και την ιδεολογία τους για να κρατήσουν την καρέκλα, κάνουν όσα κάνουν, το να συζητάμε αν ο Μητσοτάκης είναι λίγο πιο κεντρώος, ή ο Γεωργιάδης λίγο πιο δεξιός, είναι πολυτέλεια. Δεν την έχουμε. Μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».

Από κοντά και ο πρώην τσεκουροφόρος και γενικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ (ιδρυθείσα οργάνωση από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο), Μάκης Βορίδης ο οποίος μεταξύ των χιλιάδων λεκτικών του ακροβασιών είχε δηλώσει ότι «πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση «τύραννο», προειδοποιώντας ότι «θα έχει την τύχη όλων των τυράννων».

Ο άνθρωπος που έφερε στην οικογένεια της ΝΔ τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κρύψει ποτέ τις ακραίες του απόψεις σε μία σειρά θεμάτων. Από τους τσαμπουκάδες για το Μακεδονικό (θυμίζουμε ότι ήταν ο πρώτος υπουργός που αναγνώρισε την γείτονα ως Μακεδονία) μέχρι τις συνεχείς δηλώσεις για λαθρομετανάστες και τις απειλές στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο πάλαι ποτέ αποστάτης της ΝΔ, προσφάτως είχε δηλώσει με το γνωστό του ύφος για τον ΣΥΡΙΖΑ «Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας… Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους. Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν «προστάτες των φτωχών». Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την παρέα τους με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα… «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη», συμπληρώνοντας, αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση Novartis  «να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους το εννοώ». Άλλωστε ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εντολή στον Μπαλτάκο να συναντήσει τον Κασιδιάρη.

Για τον υιό Πλεύρη, Θανάση θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο. Θαυμαστής του Μεταξά (υπήρξε μέλος της Νεολαίας της  4ης Αυγούστου), κυνικός και αυθάδης στις δημόσιες εμφανίσεις του έχει εκφράσει ουκ ολίγες ακραίες θέσεις. Ξεχώρισα την χυδαιότερη: «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!».

Επιγραμματικά υπενθυμίζω το «Εύγε Ηλία» του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Ζούλα προς τον Ηλία Κασιδιάρη, η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τη δήθεν απαγόρευση του «Μακεδονία Ξακουστή», τα περί νοθείας των εκλογών από τον Λευτέρη Αυγενάκη, τη χυδαιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη δήθεν συνεργασία του πατέρα του πρωθυπουργού με τη χούντα, τα ατελείωτα fake news από τον-και δημοσιογράφο- Γιάννη Λοβέρδο, τον τσαμπουκά του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα απείλησε όποιον πειράξει τη ΝΔ ότι «θα του κόψει τα χέρια», τις αμέτρητες χυδαιότητες του Γρηγόρη Ψαριανού, τη δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι δεν είναι αρνητικός «στην ιδέα της βίας για να αδειάσει η Ειδομένη», τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερη από τη Χούντα και το ιστορικό ψέμα περί εκλογής του Παπαδόπουλου και του Πατακού,  τη στήριξη του Γιώργου Κύρτσου σε Σαλβίνι και Όρμπαν.

Για το τέλος, κράτησα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τον οποίο μία φορά να τον δείτε στην τηλεόραση θα καταλάβετε ότι πρόκειται για έναν κρυφακροδεξιό με κουστούμι. Θες το ύφος του, θες η και καλά εξευγενισμένη του γλώσσα, θες ο αυταρχικός του τρόπος; Όλα βοηθούν για να δομήσει ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το προφίλ του. Είναι, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που προέτρεψε ακόλουθο του να ψηφίσει σωστά και θα μπουν τανκς στην ΕΡΤ. Που ανέφερε σε εκπομπή «Είπαμε για τραμπούκους η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και -πώς να το πω- σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο είναι ράκος, δεν αντιδράει πια. Βλέπεις μια μάνα η οποία είναι λυτή και του λέει «δεν θα ησυχάσω άμα δεν σε κρεμάσω». Καταλαβαίνετε ότι είναι λίγο κάπως».

Που έκανε το άθλιο σχόλιο άθλιο σχόλιο: «Εγώ όταν ακούω “Ζακ Κωστόπουλος” σκέφτομαι τους βρωμιαραίους». Που εξίσωσε τον Στάλιν με τα SS. Που δεν ντράπηκε να ισχυριστεί ότι « θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο με τις μεθοδεύσεις της CIA για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο» ή που ισχυρίστηκε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος χτυπήθηκε από πρώην συντρόφους του πρωθυπουργού.

Υπάρχουν και άλλοι/ες που κατά καιρούς έχουν εκστομίσει ακροδεξιά μαργαριτάρια. Σίγουρα, αν ψάξουμε βαθύτερα θα βρούμε στελέχη που έκαναν τον Άδωνι Γεωργιάδη να μοιάζει υπερασπιστής του ορθού πολιτικού λόγο. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλες ακραίες δηλώσεις των παραπάνω στελεχών. Το δείγμα όμως είναι αντιπροσωπευτικό, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή, η ΝΔ διοικείται από (κρυφό; )ακροδεξιούς. Στο ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι αν θέλουν να κυβερνήσουν αυτές οι ακροδεξιές φωνές ή αν θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα έχει σβήσει μια για πάντα την πόρτα στην ακροδεξιά, σε όλες της τις εκφάνσεις.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)