to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 13.12.2012

Πολιτική

Η σιωπή των ΜΜΕ όταν ο Λαυρεντιάδης ήλεγχε σχεδόν τα πάντα

Η είδηση της σύλληψης του Λαυρεντιάδη ξαφνικά έγινα πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Η είδηση άρχισε να αναπαράγεται με αστραπιαία ταχύτητα. Ξαφνικά τα ΜΜΕ ανακάλυψαν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, λες και εμφανίστηκε από το πουθενά με παρθενογένεση. Το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας εδώ και χρόνια εξέπεμπε οσμή σκανδάλου περνούσε σε δεύτερη μοίρα.



Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Ιούλιο του 2011, όταν ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χάριζε τα πρώτα 100 εκατ. ευρώ στην Proton Bank, ουδείς ανέφερε το παραμικρό. Με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία, όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ, δεν έγραφαν ούτε μονόστηλο κατά του επιχειρηματία, που μέσω δανεικών παρέμενε στο απυρόβλητο του Τύπου.

Ήταν οι εποχές που το δίδυμο Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, σάρωνε σαν τυφώνας το χώρο των ΜΜΕ. Με εταιρείες δίχως αντίκρισμα έπαιρναν δάνεια από την Proton Bank και εξαγόραζαν ότι κινούνταν στον χώρο των ΜΜΕ. Σα να θελαν να δημιουργήσουν ένα πέπλο ασυλίας στα πρότυπα του Γιώργου Κοσκωτά. Με τον τρόπο αυτό εξαγόραζαν και τη σιωπή των ΜΜΕ.

Η είσοδος του Λαυρεντιάδη στο χώρο των ΜΜΕ έγινε μέσω της εταιρείας ΝΕΠ, με ιδρυτές τον ίδιο και τον κ. Κυριακίδη. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να αποκτήσει τον έλεγχο πολλών ΜΜΕ. Μεταξύ αυτών το 10% στο Σκάι FM, to 12,35% του Πήγασου, του ομίλου Μπόμπολα, το 10,14% της Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπίας, η οποία συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της κ. Μάνιας Τεγοπούλου), μέσω της συγκέντρωσης μετοχών από την ελεύθερη αγορά, το 49% της εφημερίδας VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Η μιντιακή του μανία όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Σταδιακά, απέκτησε το 50% του περιοδικού Επίκαιρα, το 26,66% της εταιρείας έκδοσης free press του Γιώργου Κύρτσου, το 100% του ραδιοσταθμού Flash, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 10 και Sport ΤV, την αγγλόφωνη εφημερίδα και το portal «Αthens Νews», τις εφημερίδες «Εspresso», «Score» και την εταιρεία Daily Ρress, την εφημερίδα Ισοτιμία, η εφημερίδα Σφήνα, καθώς επίσης και η Financial Box, του Γιώργου Τράγκα.

Ένας στρατός, αν όχι στόλος ΜΜΕ, ικανός να του εξασφαλίσει ισόβια ασυλία. Μέχρι που ξαφνικά ακολούθησε η πτώση του επιχειρηματία. Οι εποχές της παντοδυναμίας του αποτελούν παρελθόν και τα ΜΜΕ της σιωπής θυμήθηκαν και τον επιχειρηματία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα υψηλής και αντικειμενικής ενημέρωσης.


Πηγή: koutipandoras
tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)