to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η σιωπή ενίοτε δεν είναι χρυσός

Η αφωνία όταν ξεπερνιούνται οι κόκκινες γραμμές σε θεσμικά ζητήματα όπως αυτό δεν συγχωρείται από τους πολίτες


Αποκομμένοι από την πραγματικότητα και φορτωμένοι από τα αλλεπάλληλα πολιτικά λάθη των τελευταίων ημερών, η Ν.Δ. και τα φίλια μέσα της επιδόθηκαν για άλλη μια φορά στην καταστροφολογία, τείνοντας και πάλι να παίρνουν την επιθυμία τους για πραγματικότητα. Αυτή την φορά έβαλαν μπροστά το ΔΝΤ αλλά, δυστυχώς γι’ αυτούς, πολύ γρήγορα οι αξιωματούχοι του Ταμείου διέψευσαν τα μαύρα σενάρια. Η πρόθεσή τους καταρχάς ήταν να αρχίσουν να ξηλώνουν επικοινωνιακά την ιδιαίτερης βαρύτητας επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και από την άλλη να σπείρουν τον σπόρο της ανησυχίας στην κοινωνία και να ψαρέψουν στα θολά νερά.

Όμως αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει στο Μοσχάτο είναι ότι όσο η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα αυτοί έχουν μόνο μία επιλογή. Να προσγειωθούν πολιτικά και να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Το μείζον πολιτικό θέμα που προέκυψε με την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι σύμβουλος της Ν.Δ. για τα θέματα του φάσματος των συχνοτήτων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επί δύο ημέρες η αρμόδια τομεάρχης περιφέρεται στα ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν βλέπει κανένα ασυμβίβαστο, όταν ο νόμος ξεκάθαρα απαγορεύει στα μέλη των ανεξάρτητων αρχών να έχουν οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη σχέση με οποιονδήποτε. Πόσο μάλλον με τα κόμματα.

Οι ανεξάρτητες αρχές δημιουργήθηκαν για να έχουν εποπτικό ρόλο, για να διασφαλίσουν για λογαριασμό των πολιτών και της κοινωνίας την εφαρμογή του νόμου.

Το θέμα πλέον είναι ξεκάθαρα στο τερέν του αρχηγού της Ν.Δ. αφού σε ένα κανονικό κόμμα δεν θα έπρεπε να είχε θέση ένας τομεάρχης που, έστω κι αν το δούμε επιφανειακά, διατυμπανίζει ότι αγνοεί τους νόμους.

Όμως το σοβαρότερο είναι ότι επιτρέπει διά της σιωπής του οι άνθρωποι που έχει εμπιστευτεί να διαχειρίζονται το Δημόσιο ως λάφυρο με μοναδικό στόχο το κομματικό τους συμφέρον.

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ξένο στη Ν.Δ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά αν θέλεις να έχεις πολιτική διαδρομή προς το μέλλον, όπως ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. θέλει να πιστεύει για τον εαυτό του, δίνεις πολύ κακό στίγμα. Η αφωνία όταν ξεπερνιούνται οι κόκκινες γραμμές σε θεσμικά ζητήματα όπως αυτό δεν συγχωρείται από τους πολίτες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)