to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 15.10.2016

Πολιτική

Ι. Σχοινάς-Παπαδόπουλος: Ανήκω σε μια γενιά που κατάφερε να δει την Αριστερά πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων

Ανήκω σε μια γενιά που κατάφερε να δει αυτό που γενιές και γενιές συντρόφων, που έδωσαν και την ζωή τους, δεν κατάφεραν να δουν: την Αριστερά πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, την Αριστερά κυβέρνηση, αυτό να το φυλάμε ως κόρην οφθαλμού είπε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνας Σχοινάς-Παπαδόπουλος στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Είπε ότι σήμερα βιώνουμε μια συνθήκη όπου ο παλιός κόσμος που καταρρέει επενδύει στο μίσος, τον ρατσισμό και τον φόβο. Εμείς, προσέθεσε, πάμε με την αλληλεγγύη κόντρα στον φόβο και τον ρατσισμό, παλεύουμε για τη δημοκρατία και σε αυτόν τον πόλεμο, εμείς θα κερδίσουμε στο τέλος, όχι για εμάς, αλλά για όσους βιώνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο κ. Σχοινάς-Παπαδόπουλος είπε ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η πολιτική ειλικρίνεια και η συλλογικότητα, τονίζοντας ότι με την πολιτική μας ειλικρίνεια μείναμε όρθιοι, με την συλλογικότητα κερδίσαμε τον κόσμο και μείναμε στο πολιτικό μας σπίτι, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές τις μέρες οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εμπιστοσύνη και την συντροφικότητα, να ορίσουμε τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος που έχει χαθεί, από την Κυριακή το βράδυ να θέσουμε τις βάσεις για να γίνουμε κόμμα που σημαίνει ότι από τη Δευτέρα το κέντρο λήψης των αποφάσεων θα είναι στο κόμμα, είπε, προτείνοντας επίσης την σύσταση Επιτροπής Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την εκπόνηση αριστερού σχεδίου παρέμβασης στα συνδικάτα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το προσφυγικό και την αλληλεγγύη, σχέδιο το οποίο, όπως είπε, θα βάζει αναχώματα στα σχέδια της αριστερής παρένθεσης.

Έκανε λόγο για πρόγραμμα που σταδιακά θα έρχεται σε σύγκρουση με την επιτροπεία (στη χώρα) και θα θέτει τις προϋποθέσεις υπέρβασής της, ενώ τόνισε ότι ο Α. Τσίπρας έδωσε στην εισηγητική του ομιλία το στίγμα του τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, προσθέτοντας ότι η δίκαιη ανάπτυξη οριοθετείται, μεταξύ άλλων, από την υπεράσπιση της εργασίας και του περιβάλλοντος, την πάταξη της ανεργίας, την δίκαιη αναδιανομή και την επιστροφή των νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν.

Δίκαιη ανάπτυξη δεν είναι τα voucher, ούτε τα Mall στον Βοτανικό, και δεν έχει σχέση με τοποθετήσεις υπέρ της Συνθήκης CETA και των συνθηκών εμπορίου.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει στην Παιδεία ο Νίκος Φίλης και η Σία Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι το πόρισμα Λιάκου δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικά επεξεργασμένο σχέδιο του κόμματος και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Είπε επίσης ότι μετά τη διάσπαση του 2015 έγινε συζήτηση για το αν πρέπει να ξαναδημιουργηθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι υπήρχαν δισταγμοί, προσθέτοντας σήμερα είμαι περήφανος για κάθε σύντροφο και κάθε συντρόφισσα που ανήκει στην Ν. ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν γίναμε αριστερά του πληκτρολογίου, γιατί συγκρουστήκαμε με τους φασίστες στο Ωραιόκαστρο, γιατί ήμασταν κόντρα στην εργοδοσία στην Speedex και την Εθνική Τράπεζα, γιατί κάναμε φεστιβάλ, γιατί ανασυγκροτηθήκαμε σε επτά μήνες, από την Δευτέρα θα είμαστε παντού όπου ζει και εργάζεται η νεολαία για να κερδίσει το εγχείρημά μας και να φθάσουμε ως το τέλος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)