to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η σφαγή των υποψηφίων και ο κρυπτόμενος Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για τον αποκλεισμό 25.000 υποψηφίων εν μέσω πανδημίας. Προτιμά να κρύβεται και να απαντά μέσω «κύκλων» της Ν.Δ.


H επίμονη άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια συνιστά αδιανόητη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για τον αποκλεισμό 25.000 υποψηφίων εν μέσω πανδημίας. Προτιμά λοιπόν να κρύβεται και να απαντά μέσω «κύκλων» της Ν.Δ.

Τι λένε οι «κύκλοι» της Ν.Δ.;  Ότι «θα ήταν λάθος να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών». Και ότι «η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο».

Τι εννοούν;  Ότι δεν θέλουν, παραμονές εξετάσεων, 75.000 οικογένειες να δουν τον Κ. Μητσοτάκη να καλείται να απαντήσει με ποια διεστραμμένη λογική θεώρησε κατάλληλη τη φετινή χρονιά -που η εκπαιδευτική διαδικασία ήταν η πιο προβληματική μεταπολεμικά στη χώρα- για να βάλει αιφνιδιαστικά «κόφτες» ώστε να περιορίσει κατά 25.000 τους εισακτέους σε δημόσιες ανώτατες σχολές.

Και ποιος άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει για μια τέτοια ανάλγητη και αντικοινωνική απόφαση πέρα από το να εξυπηρετηθούν οι κολεγιάρχες, παραδοσιακοί υποστηρικτές και χρηματοδότες του Μητσοτάκη και της Ν.Δ.;

Αυτό θέλει να αποφύγει ο πρωθυπουργός. Αλλά επειδή δεν θέλει να το πει όπως ακριβώς είναι, προτιμά να επικαλείται την ψυχική ηρεμία των υποψηφίων και των οικογενειών τους και να ζητάει σεβασμό στην προσπάθειά τους. Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο.

Ας σημειώσουμε επίσης ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν είναι τσιφλίκι του Μητσοτάκη για να τον αποδέχεται α λα καρτ και όποτε τον βολεύει. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους επιτελικούς άριστους.  Όσο δεν υπάρχουν κανάλια να τους ξεφωνίσουν δεν ιδρώνει το αυτί τους για τέτοια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)