to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:35 | 13.09.2014

πηγή: in.gr

Αθλητισμός

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον τελικό του Μουντομπάσκετ

Νίκησε τη Γαλλία (που απέκλεισε τους διοργανωτές Ισπανούς) με νίκη 90-85


Η ξέφρενη πορεία του σερβικού «τρένου» στο Μουντομπάσκετ συνεχίζεται με τον… μηχανοδηγό, Σάσα Τζόρτζεβιτς να «παρκάρει» την ομάδα του στον τελικό, εκεί όπου το βράδυ της Κυριακής (22:00), θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Για να φτάσουν, όμως, εκεί οι «πλάβι», χρειάστηκε να εξολοθρεύσουν και τη Γαλλία (που απέκλεισε τους διοργανωτές Ισπανούς) με νίκη 90-85 στον δεύτερο συγκλονιστικό ημιτελικό που ολοκληρώθηκε ξημερώματα Σαββάτου. 

Η Σερβία πανηγύρισε την ιστορική επιστροφή σε τελικό Μουντομπάσκετ, καθώς η τελευταία φορά ήταν πριν από 12 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2002, όταν στα γήπεδα της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, γράφτηκε μια απ' τις πιο «χρυσές» σελίδες του γιουγκοσλαβικού (τότε) μπάσκετ, κερδίζοντας στον τελικό την Αργεντινή με 84-77 στην παράταση.

Η Σερβία έδωσε πραγματικό σόου στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα, σε έναν μπασκετικό μονόλογο, όπου ο Τεόντοσιτς και η «παρέα» του, είχαν εγκλωβίσει τους «τρικολόρ» (σ.σ. πρωταθλητές Ευρώπης) οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και με τους ΝΒΑers Ντιό, Μπατούμ και Φουρνιέ ανέτρεψαν τη διαφορά με το ταμπλό να γράφει στο 36’ 65-61 (στο -4 με τρίποντο του Φουρνιέ) και στο 39’ να φτάνουν σε απόσταση βολής (84-82 με τέσσερις σερί πόντους του Ερτέλ και 88-85 με τρίποντο του Μπατούμ στα 2’’). 

Οι Σέρβοι μπορεί να είχαν χάσει την κυριαρχία και την ψυχραιμία τους, βλέποντας τους Γάλλους ξαφνικά να σκοράρουν «κατά ριπάς», όμως, δεν έχασαν τον δρόμο τους, σκοράροντας κρίσιμα καλάθια με τους Κρστιτς και Τεόντοσιτς, σώζοντας τελικά την «παρτίδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)