to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 20.10.2018

Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο μας, αλλά σε ...καυγά

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου της στην Κωνσταντινούπολη, αποδίδοντας τον θάνατό του σε... «αψιμαχία» (!). «Eντελώς μ…κία» η εξήγηση της Σαουδικής Αραβίας, απάντησε η πρώην διευθύντρια του Τζ. Κασόγκι στην Ουάσιγκτον Ποστ: «Ένας 60χρονος τα έβαλε με 15 άτομα;». Ο Τραμπ, πάντως, πείστηκε....


«Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Τζαμάλ Κασόγκι και εκείνους με τους οποίους συναντήθηκε στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη (...) είχαν ως αποτέλεσμα μια αψιμαχία, η οποία οδήγησε στον θάνατό του», ανέφερε η σαουδαραβική εισαγγελία, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Κατά το SPA, έχουν συλληφθεί «18 πρόσωπα», όλα τους Σαουδάραβες, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση.
Δημοσιοποιώντας τα ευρήματα της εσωτερικής έρευνας για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου, μια υπόθεση με τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την καθαίρεση του υπαρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών και ενός συμβούλου του παλατιού.


«Ο Άχμαντ αλ Ασίρι, υποδιευθυντής της γενικής υπηρεσίας πληροφοριών, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του», μετέδωσε το SPA, επικαλούμενο βασιλικό διάταγμα.
Καθαιρέθηκε επίσης ο Σαούντ αλ Καχτάνι, σύμβουλος του παλατιού, συμφωνα με την ίδια πηγή.
Σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν παράλληλα ότι ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να επιβλέψει την «αναμόρφωση» των υπηρεσιών πληροφοριών του βασιλείου.
Η είδηση που μετέδωσε το SPA περί της επιβεβαίωσης του θανάτου του δημοσιογράφου στο προξενείο ακολούθησε μια δεύτερη τηλεφωνική συνδιάλεξη για την υπόθεση Κασόγκι του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον βασιλιά Σαλμάν.
Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συνομίλησαν το βράδυ της Παρασκευής, «υπογράμμισαν τη σημασία» που δίνουν στην ανάγκη οι δύο χώρες «να συνεχίσουν να συνεργάζονται πλήρως», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Ο Ερντογάν και ο σαουδάραβας βασιλιάς είχαν μια πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη για την υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου την Κυριακή.
Ο Κασόγκι, που είχε επικρίνει ορισμένες αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό ήταν όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου, όπου ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό.
Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει υπό τον όρο να μην κατονομαστούν πως ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από ομάδα εκτελεστών που εστάλη ειδικά για τον σκοπό αυτό στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ. Ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι σαουδαραβικές αρχές διέψευδαν πως είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της εξαφάνισης.
Η παραδοχή του γεγονότος ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου «καταγράφηκε» από την κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε απευθύνει νέα προειδοποίηση στο Ριάντ την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εάν αποδεικνυόταν ότι οι σαουδαραβικές αρχές βρίσκονταν πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατο του συνεργάτη της εφημερίδας Washington Post.

https://storage.googleapis.com/afs-prod/media/media:bf5af80c41114ad0829e1d35eee68d0c/400.jpeg
Ο Τραμπ θεωρεί «αξιόπιστη» την εξήγηση της Σαουδικής Αραβίας

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε θετικά ερωτηθείς αν θεωρεί αξιόπιστη την εξήγηση που έδωσαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι θα συζητήσει ξανά με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν την υπόθεση, διαβεβαίωσε πως δεν πιστεύει ότι οι σαουδάραβες ηγέτες του είπαν ψέματα, ενώ σημείωσε πως δεν θέλει, εάν επιβληθούν κυρώσεις στο Ριάντ, να οδηγήσουν στην ακύρωση συμβάσεων για πωλήσεις όπλων ή πυρομαχικών από τις ΗΠΑ στη σύμμαχό τους, αντίβαρο όπως επέμεινε στην επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Ο Τραμπ σημείωσε πως θεωρεί ένα «σπουδαίο πρώτο βήμα» την ανακοίνωση του Ριάντ για τον θάνατο του Κασόγκι και τη σύλληψη υπόπτων, πάντως πρόσθεσε ότι έχει ακόμη ερωτήματα που θέλει να θέσει στον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, με τον οποίο, είπε, ανυπομονεί να ξαναμιλήσει.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος επανέλαβε πως δεν θέλει να επιβληθούν αντίποινα στο Ριάντ για τον θάνατο του Κασόγκι που θα οδηγήσουν στην ακύρωση πωλήσεων όπλων και άλλων επενδύσεων, διότι, όπως έκρινε, αυτό θα οδηγούσε σε απώλεια ακόμη και «600.000 θέσεων εργασίας» στις ΗΠΑ. «Το τελευταίο πράγμα που θέλω να πω είναι πως δεν πρόκειται να σας προμηθεύσουμε αυτό ή το άλλο», είπε ο Τραμπ.

«Νομίζω πως πλησιάζουμε πιο κοντά στην επίλυση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος», συνέχισε ο Τραμπ, ο οποίος έκρινε πως «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο», ένα «φρικτό γεγονός, που δεν έμεινε απαρατήρητο».

«Για ακόμη μια φορά, είναι νωρίς ακόμη, δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή μας ή την έρευνά μας, αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του βασιλείου, ενώ σημείωσε πως περιμένει την «πλήρη έκθεση» του Ριάντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος στάθηκε στο ότι οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη τη Σαουδική Αραβία: «τους χρειαζόμαστε ως αντίβαρο στο Ιράν», εξήγησε, είναι «σπουδαίος σύμμαχος».

Ερωτηθείς για την δυνητική επιβολή κυρώσεων, απάντησε «είναι ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε» για αυτό.

Ερωτηθείς εάν βρίσκει την εξήγηση για τον θάνατο του Κασόγκι «αξιόπιστη», ο Τραμπ αποκρίθηκε «ναι, ναι». Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η σαουδαραβική ηγεσία του είπε ψέματα για την υπόθεση, απάντησε «όχι, δεν το νομίζω (...) θα μιλήσω μαζί τους, θα δούμε τι θα γίνει, κι όπως σας έχω πει θα συνεργαστώ με το Κογκρέσο» για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Toυρκία: Δεν θέλουμε καμιά συγκάλυψη, λέει το κυβερνών κόμμα

Η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε συγκάλυψη στην υπόθεση του θανάτου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ούτε θα επιρρίψει σε οποιονδήποτε την ευθύνη εκ των προτέρων, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τα σχόλια αυτά έκανε ο Ομέρ Τσελίκ.

Στο μεταξύ, μια τουρκο-αραβική ένωση δημοσιογράφων με έδρα την Κωνσταντινούπολη ζήτησε σήμερα την καταδίκη των «πραγματικών υπευθύνων» για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, πλέον των 18 ατόμων τη σύλληψη των οποίων ανακοίνωσε το Ριάντ.

«Απαιτούμε όχι μόνο αυτοί οι 18 άνδρες, αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές να τιμωρηθούν», δήλωσε ο Τουράν Κισλακτσί, πρόεδρος της τουρκο-αραβικής ένωσης ΜΜΕ (TAM), μέλος της οποίας ήταν ο δημοσιογράφος, σε δημοσιογράφους μπροστά από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν πείθεται η Μέρκελ

Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και απαίτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Τα φρικτά γεγονότα γύρω από τον θάνατο του δημοσιογράφου αποτελούν προειδοποίηση ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν είναι αυτονόητες παντού, ενώ δέχονται επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση στην Θουριγγία και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί και ασφαλώς απαιτούμε να διαλευκανθούν».

Αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις του Ριάντ εξέφρασε και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). «Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις μάς οδηγούν να πιστέψουμε ότι η επίσημη εκδοχή είναι κάτι περισσότερο από αναξιόπιστη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Ρολφ Μούτσενιχ και ζήτησε «σαφή, άμεση και από κοινού αντίδραση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι «βαθιά ταραγμένος»

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθιά ταραγμένος» μετά την «επιβεβαίωση» από τις αρχές στο Ριάντ «του θανάτου» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητεί να διενεργηθεί «άμεση, διεξοδική, διαφανής» έρευνα για τις περιστάσεις υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο Κασόγκι και να υπάρξει πλήρης απόδοση ευθυνών σε όσους ενέχονται στην υπόθεση, προστίθεται στην ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Έρευνα ζητά η Δ. Αμνηστία

πό την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε πως η εξήγηση που έδωσε η Σαουδική Αραβία για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να είναι συγκάλυψη «μιας απεχθούς δολοφονίας».

«Τα ευρήματα της έρευνας των σαουδαραβικών αρχών σύμφωνα με τα οποία ο Κασόγκι πέθανε ως αποτέλεσμα μιας 'αψιμαχίας' στο εσωτερικό του προξενείου δεν είναι αξιόπιστα και σημαδεύουν ένα αβυσσαλέο νέο χαμηλό στα πεπραγμένα της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε σε μια δήλωση ο Σαμάχ Χαντίτντ, διευθυντής της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη Μέση Ανατολή

Κάλεσε τις σαουδαραβικές αρχές να εμφανίσουν τη σορό του Κασόγκι ώστε ανεξάρτητοι ιατροδικαστές να πραγματοποιήσουν νεκροψία. Είπε επίσης πως τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να διεξαγάγουν έρευνα για τον θάνατό του.

«Μια ανεξάρτητη έρευνα θα είναι η μοναδική εγγύηση για αυτό που εμφανίζεται να είναι όλο και περισσότερο μια συγκάλυψη εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας των περιστάσεων της δολοφονίας του Κασόγκι ή προσπάθειες άλλων κυβερνήσεων να κρύψουν το θέμα κάτω από το χαλί ώστε να διατηρήσουν επικερδείς συμφωνίες όπλων και άλλους επιχειρηματικούς δεσμούς με το Ριάντ», είπε ο Χαντίντ.

«Αυτή η απεχθής δολοφονία μέσα στο προξενείο ισοδυναμεί με εξωδικαστική εκτέλεση», υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Εντελώς μ…κία» η εξήγηση του Ριάντ

Η πρώην διευθύντρια του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Washington Post χαρακτήρισε την εξήγηση του Ριάντ για τον θάνατό του «εντελώς μ…κία».

Η Κάρεν Ατία έγραψε στο Twitter ότι «θύμωσα ξανά για μία ακόμη φορά» μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τους Σαουδάραβες εισαγγελείς, «προέκυψε μια διαφωνία μεταξύ εκείνου (του Κασόγκι) και αυτών με τους οποίους συναντήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία οδήγησε σε ανταλλαγή γρονθοκοπημάτων με αποτέλεσμα τον θάνατό του», όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

«Αυτό που με ενοχλεί στην ανακοίνωση είναι η χρήση της γλώσσας που υπονοεί ότι ήταν ατύχημα. Ο Τζαμάλ δεν “πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά”. Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε. Από Σαουδάραβες. Σε ένα προξενείο. Του αφαίρεσαν τη ζωή», τόνισε η Ατία.

«Ο Κασόγκι ήταν ένας 60χρονος άνδρας. Τι είδους ίση “μάχη” θα μπορούσε να δώσει εναντίον 15 ανδρών; Και ποιος φέρνει μαζί του ένα πριόνι για κόκαλα σε μια “συζήτηση”;! Η ηλιθιότητα της σαουδαραβικής εξήγησης σου μουδιάζει τον εγκέφαλο», πρόσθεσε.

Η διευθύντρια του Κασόγκι χαρακτήρισε επίσης την εξήγηση της Σαουδικής Αραβίας «προσβλητική», προτού θέσει μια σειρά από ερωτήματα: «Τι συνέβη στο πτώμα; Γιατί οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα και δήλωσαν ότι έφυγε από το προξενείο; Τι στοιχεία έχουν για να στηρίξουν το γεγονός ότι υπήρξε καυγάς;».

Νωρίτερα η Ατία είχε αναρτήσει μήνυμα στο Twitter του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος φάνηκε να αμφιβάλει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση.

«Πρώτα μας λένε ότι ο Κασόγκι έφυγε από το προξενείο και υπήρξε πλήρης διάψευση για οποιαδήποτε εμπλοκή των Σαουδαράβων. Τώρα ξεσπά ένας καυγάς και σκοτώνεται στο προξενείο, όλα χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο πρίγκιπας διάδοχος», έγραψε ο Γκράχαμ.

Η Ατία πρόσθεσε: «Και πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν γνώριζε τίποτα, αν και εμπλέκεται ο άνθρωπος που είναι το δεξί του χέρι και μια ομάδα 15 ατόμων πέταξε με ιδιωτικό αεροπλάνο και εισήλθε σε προξενείο σε ξένη χώρα για να τα κάνει όλα αυτά;».

«Δημοσιογράφοι και πληροφοριοδότες: έχει έρθει η ώρα να αναλάβετε και να βρείτε την αλήθεια για το τι συνέβη στον Κασόγκι», κατέληξε η Ατία.

Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις εξηγήσεις της Σαουδικής Αραβίας

Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί αντέδρασαν με έντονη επιφύλαξη και δυσπιστία μετά την ανακοίνωση των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

«Αν έλεγα ότι αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό το νέο σαουδαραβικό αφήγημα για τον Κασόγκι, θα ήμουν πολύ συγκρατημένος», τόνισε μέσω Twitter ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, προσθέτοντας ότι βρίσκει «δύσκολο να πιστέψει ότι αυτή η νέα "εξήγηση" είναι αξιόπιστη» ή ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε «εν αγνοία του πρίγκιπα διαδόχου».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία της εκδοχής του παλατιού, κρίνοντας πως ακόμη κι «αν ο Κασόγκι ενεπλάκη σε καυγά με εκείνους που εστάλησαν για να τον αιχμαλωτίσουν ή να τον σκοτώσουν, έδινε μάχη για τη ζωή του».

«Το βασίλειο πρέπει να λογοδοτήσει. Εάν η κυβέρνηση δεν ηγηθεί, το Κογκρέσο πρέπει» να παρέμβει, πρόσθεσε.

«Πού είναι το πτώμα; Πρέπει να παραδοθούν αμέσως τα λείψανα στην οικογένεια του Κασόγκι, της οφείλεται», για να δοθεί «τέλος» στο μαρτύριο της, σχολίασε ο Έρικ Σουόλγουελ, Δημοκρατικός βουλευτής, μέλος της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έχουν τη δικαιοδοσία να εμποδίσουν πωλήσεις όπλων ή αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η επίσημη εκδοχή των αρχών της Σαουδικής Αραβίας «αψηφά απόλυτα κάθε έννοια αξιοπιστίας» και ζήτησε να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για την υπόθεση. «Οι Σαουδάραβες φαίνεται καθαρά ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και να βρουν κάλυψη. Αλλά ήγειραν περισσότερα ερωτήματα από όσα απάντησαν και ο κόσμος δεν μπορεί επ' ουδενί να περιμένει τριάντα ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η σαουδαραβική έρευνα», πρόσθεσε ο Μπλούμενταλ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν είδε στην ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας μια απόπειρα συγκάλυψης. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να γίνουν συνεργός σε αυτή τη συγκάλυψη. Ανυπομονώ να ακούσω τι έχουν να πουν οι δικές μας υπηρεσίες πληροφοριών», πρόσθεσε.

Ολλανδία: Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως περισσότερες έρευνες θα πρέπει να γίνουν μετά την παραδοχή της Σαουδικής Αραβίας ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

«Πολλά παραμένουν ακόμη απροσδιόριστα. Τι συνέβη; Πώς πέθανε; Ποιος ευθύνεται; Αναμένω και ελπίζω πως όλα τα σχετικά γεγονότα θα ξεκαθαρίσουν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη. «Μια ενδελεχής έρευνα είναι απαραίτητη.»

Βρετανία: Μελετάμε τα επόμενα βήματα

Από την πλευρά της, η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι μελετά τα «επόμενα βήματα» σε σχέση με την υπόθεση Κασόγκι.

«Στείλαμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Τζαμάλ Κασόγκι έπειτα από αυτή την επιβεβαίωση του θανάτου του. Μελετούμε τη σαουδαραβική αναφορά και τα επόμενα βήματά μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Όπως έχει πει ο υπουργός Εξωτερικών, ήταν μια τρομερή πράξη και οι υπεύθυνοι για αυτήν πρέπει να λογοδοτήσουν.»

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)