to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 28.05.2019

Διεθνή

Η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα εξηγήσεις για ποιο λόγο ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα των Ρώσων

Η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα εξηγήσεις για ποιο λόγο ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα των Ρώσων


Το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην κινεζική πόλη Γκουαντσού απέστειλε διπλωματική νότα προς τις κινεζικές αρχές με την παράκληση να δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που ελέγχουν το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων των Ρώσων που επισκέπτονται την Κίνα. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον ακόλουθο του γενικού προξενείου στην πόλη Γκουαντσού Γκριγκόρι Κολίσκιν. Ο ίδιος δήλωσε ότι η ρωσική πλευρά προσπαθεί να διευκρινίσει ποιοι νόμοι προβλέπουν παρόμοια μέτρα ελέγχου, και ποια είναι τα κριτήρια που επιβάλλουν τον έλεγχο στοιχείων που συνιστούν δυσφήμηση όπως και τους λόγους που επιβάλλουν τους ελέγχους των κινητών τηλεφώνων.

Το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Γκουαντσού ανακοίνωσε στις 27 Μαΐου, ότι κατά την άφιξη ή την μετάβαση στο τράνζιτ στα διεθνή αεροδρόμια της Κίνας, οι αρχές μετανάστευσης πραγματοποιούν επιλεκτικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν αν η βίζα που έχουν οι Ρώσοι ανταποκρίνεται στον τόπο προορισμού. Για τον λόγο αυτό μελετάται το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων, τα βίντεο, φωτογραφίες, ηλεκτρονικά κείμενα και η αλληλογραφία στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat, WhatsApp, Viber και άλλες.

Εάν βρεθούν κάποια στοιχεία που οι αρχές θεωρούν κατά την άποψη τους ότι δυσφημούν την χώρα ο επισκέπτης μεταφέρεται σε ειδική αίθουσα όπου περιμένει μέχρι να πάρει την πτήση της επιστροφής στην χώρα του. Καθ' όλο το διάστημα της παραμονής του στην ειδική αίθουσα τους προσφέρονται κατά διαστήματα γεύματα. Οι αρχές ωστόσο μπορούν να απαγορεύσουν στον ‘παραβάτη’ την είσοδο στην χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού προξενείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)