to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 25.08.2014

Διεθνή

Η Ρωσία καταγγέλλει τη σιωπή των δυτικών για το ατύχημα της Malaysia Airlines

«Είμαστε στην πράξη οι μόνοι που συνεχίζουμε να δίνουμε προσοχή σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές χώρες και το Κίεβο ότι έχουν «χάσει κάθε ενδιαφέρον» για την έρευνα όσον αφορά τα αίτια της συντριβής στην ανατολική Ουκρανία του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH-17 , καταγγέλλοντας παράλληλα την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τη διεξαγωγή της.

«Είμαστε στην πράξη οι μόνοι που συνεχίζουμε να δίνουμε προσοχή σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα. «Έχουμε σχηματίσει την εντύπωση ότι οι άλλοι έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον σχετικά με την έρευνα», προσέθεσε ο ίδιος.

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από έναν πύραυλο την 17η Ιουλίου ενώ εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ μεταφέροντας 298 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί, και βρισκόταν πάνω από μια περιοχή που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές. Το έργο των διεθνών ειδικών στον τόπο της συντριβής έχει ανασταλεί από τις αρχές του Αυγούστου λόγω των μαχών σε αυτόν και γύρω από αυτόν.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες κατηγορούν τους αυτονομιστές ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο, ενώ η Μόσχα και οι αντάρτες κατηγορούν το Κίεβο.

«Μετά τις πρώτες σχεδόν υστερικές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και των ανταρτών, αυτοί που τις έκαναν τηρούν σιωπή» για την έρευνα, είπε ο Λαβρόφ.

Ακόμη «δεν έχουμε ακούσει καμιά σαφή εξήγηση για το γεγονός ότι η πλήρης αποκρυπτογράφηση των δεδομένων από τους καταγραφείς του αεροσκάφους δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και γιατί η Ουκρανία ακόμη δεν έχει παρουσιάσει την καταγραφή των συνομιλιών ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολική Ουκρανία) με όλα τα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή», συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ρωσία «θέτει τα ίδια ερωτήματα στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), αλλά δεν υπάρχει καμιά διαφάνεια όσον αφορά το ζήτημα αυτό», ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)