to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 06.03.2018

Διεθνή

Η Ρωσία δίνει ασφαλή έξοδο και ασυλία στους αντάρτες που θα δεχτούν να βγουν από την Ανατ. Γούτα

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προσφέρουν ασφαλή διάβαση εξόδου από την Ανατολική Γούτα, στους αντάρτες και τις οικογένειες τους - Διάσκεψη Πούτιν, Ερντογάν, Ροχανί για τη Συρία τον Απρίλιο - Προσφυγικοί καταυλισμοί για 170.000 πρόσφυγες εντός Συρίας από την Τουρκία


Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή, προστίθεται, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα διαθέσουν μέσα μεταφοράς, αλλά και προστασίας των ανταρτών και των οικογενειών τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν επίσης, ότι θα εγγυηθούν την ασυλία από την άσκηση διώξεων, σε όλους τους αντάρτες που θα δεχτούν να εγκαταλείψουν την Ανατολική Γούτα.

Σημειώνεται πως χθες, Δευτέρα, η ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή συντόμευσε την αποστολή της στην Ανατολική Γούτα εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών. Συγκεκριμένα, η διεθνής ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που εισήλθε τη Δευτέρα στον πολιορκούμενο, ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στα όρια της Δαμασκού, αποχώρησε αργά το απόγευμα, χωρίς να έχει διανείμει όλη την ανθρωπιστική βοήθεια, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών που πλήττουν την πόλη Ντούμα, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Διάσκεψη Πούτιν, Ερντογάν, Ροχανί για τη Συρία τον Απρίλιο   

Οι πρόεδροι της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν Χασάν Ροχανί αναμένεται να λάβουν μέρος σε διάσκεψη για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στους Κούρδους πολιτοφύλακες που δραστηριοποιούνται στην Συρία, ενώ το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε διμερή συνάντηση στις 8 και 9 Μαρτίου.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών θα επισκεφτεί την Μόσχα στις 12-14 Μαρτίου, ενώ την Ουάσινγκτον στις 19 Μαρτίου.

Προσφυγικοί καταυλισμοί για 170.000 πρόσφυγες εντός Συρίας από την Τουρκία

Η Τουρκία [που, σημειωτέον, φιλοξενεί ήδη περί τα 3 εκατ. προσφύγων στο έδαφός της] θα δημιουργήσει καταυλισμούς για να εγκατασταθουν 170.000 άνθρωποι σε εννέα τοποθεσίες κοντά στην Ιντλίμπ της Συρίας και στην περιοχή που ελέγχει η Άγκυρα ανατολικότερα στη βόρεια Συρία, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της σύροι αντάρτες, που πριν από έξι εβδομάδες εξαπέλυσαν επιχείρηση στην περιοχή Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, ελέγχουν επίσης ένα κομμάτι γης ανατολικότερα στη Συρία, το οποίο εκτείνεται από την περιοχή γύρω από την Αζάζ μέχρι τον ποταμό Ευφράτη και κατελήφθη στη διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2017.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)