to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 02.01.2019

Οικονομία

Η Ρεβυθούσα «υποδέχθηκε» το πρώτο αμερικανικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου

Πρόκειται για το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ από σχιστολιθικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα


Η Ρεβυθούσα «υποδέχθηκε» το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ στην 3η δεξαμενή. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 το ελληνικών συμφερόντων νεόκτιστο δεξαμενόπλοιο LNG "Maria Energy" του εφοπλιστικού ομίλου Τσάκος έδεσε στον προβλήτα του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα για να εκφορτώσει spot φορτίο ΥΦΑ της αμερικανικής εταιρείας Cheniere, ποσότητας 168.000 m3 (1.772.400Mw), το οποίο εισάγει στην Ελλάδα η ΔΕΠΑ.

Πρόκειται για το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ από σχιστολιθικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα και το πρώτο που θα παραδοθεί από το νέο τερματικό σταθμό της Cheniere στο Corpus Christi του Τέξας και θα εκφορτωθεί στον τερματικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, στην 3η δεξαμενή, χωρητικότητας 95.000 m3, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη.

Υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν περίπου 27 ώρες για να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση και στις τρεις δεξαμενές και είναι η πρώτη φορά που ένα πλοίο των διαστάσεων του "Maria Energy" πραγματοποιεί εκφόρτωση στον Σταθμό της Ρεβυθούσας.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «η Ρεβυθούσα, υποδεχόμενη το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ, ανοίγει το δρόμο για νέες προοπτικές στην προμήθεια φυσικού αερίου και τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και ασφάλεια εφοδιασμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα σημαντικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου σ' ολόκληρη την περιοχή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)