to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 25.05.2017

Κοινωνία

Η Ρένα Δούρου στη συνέντευξη Τύπου για το Athens Pride 2017

«Θέμα Παιδείας η καταπολέμηση των οπισθοδρομικών στερεοτύπων και η απόρριψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου»


«Η καταπολέμηση των οπισθοδρομικών στερεοτύπων και η απόρριψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, αποτελεί ουσιαστικά θέμα Παιδείας – παραφράζοντας τη γνωστή φράση, θα μπορούσα να πω, it’s the education stupid!», τόνισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της στη Συνέντευξη Τύπου για το Athens Pride 2017, στην οποία συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη. Φέτος το σύνθημα του Athens Pride είναι “ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”, ενώ σημειώνεται ότι η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, το Σαββάτο 10 Ιουνίου 2017.

Η Περιφερειάρχης, μιλώντας στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου, παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει εδώ και τρία χρόνια το Athens Pride, «όχι γιατί "έτσι πρέπει", όχι για λόγους πρωτοκόλλου ή για λόγους νομικής υποχρέωσης, ή γιατί η ενεργή συμβολή στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια, υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το σχετικό Ψήφισμα του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης». «Αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να γίνει. Γιατί αυτή είναι η πεποίθησή μας. Και αυτό θα πράξουμε και φέτος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας».

«Και πλέον όλοι μας, από όποια θέση ευθύνης κατέχουμε, πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, έτσι ώστε το μήνυμα του Athens Pride να μην ισχύει για μία ημέρα του χρόνου, όπως για παράδειγμα το Σάββατο, 10 Ιουνίου, αλλά και για τις 365», παρατήρησε η Περιφερειάρχης, μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)