to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 13.12.2022

Πολιτική

Η Ρένα Δούρου στη Ρόδο: Ακατάλληλος ή επικίνδυνος, ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει για Πρωθυπουργός

Με τον Ν. Σαντορινιό και τον Σ. Φάμελλο συναντήθηκαν με εκπροσώπους εργαζομένων και παραγωγικών φορέων και μετείχαν σε Ημερίδα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου


“Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για τη δημοκρατική εκτροπή διαρκείας που ζει η χώρα. Αν είναι ανήξερος, είναι σίγουρα ακατάλληλος, αν ξέρει, είναι επικίνδυνος”, παρατήρησε, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών στη συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο όπου μετείχε με τους βουλευτές Σωκράτη Φάμελλο και Νεκτάριο Σαντορινιό, η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητές του το κτίσιμο ενός ισχυρού δημοκρατικού κράτους, αυτού που χρειάζεται ο τόπος για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, για τη νομιμότητα μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής Πολιτείας”.

“Κύριε Μητσοτάκη δεν μυρίζουν εκλογές, η κυβέρνησή σας βρωμάει, ενώ καταρρέει με πάταγο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής, τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προσθέτοντας : “Γιατί έχετε επιλέξει να υποβαθμίσετε τη δημοκρατία στη χώρα μας για να κάνουν πάρτι τα συμφέροντα, να ξεπουλήσετε τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και να είναι ήδη στα ταμεία του καρτέλ της ενέργειας δις ευρώ των καταναλωτών. Για το λόγο αυτό και πρέπει να φύγετε το συντομότερο. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κάνει ξανά ισχυρή την ελληνική πολιτεία και θα εφαρμόσει δημόσιο έλεγχο στην ενέργεια για να έχουν όλοι οι καταναλωτές πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια με προσιτές τιμές”.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ρόδου Νεκτάριος Σαντορινιός υπογράμμισε ότι “η ακραία κρίση ακρίβειας γονατίζει όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια της χώρας μας και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα. Έχει υποβαθμίσει η κυβέρνηση όλα τα εργαλεία στήριξης της νησιωτικότητας όπως το μεταφορικό ισοδύναμο που αποτέλεσε μια μεγάλη καινοτομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί σε απόγνωση τους νησιώτες, οι οποίοι χρειάζονται ένα ισχυρό αναπτυξιακό σχέδιο και μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη όλες τις περιοχές της Ελλάδα για να μείνουν οι ακρίτες μας στα νησιά τους να παράγουν εισόδημα και ταυτόχρονα να προστατεύουν το περιβάλλον και τον τόπο τους που θίγεται από την ασυδοσία που δημιουργούν τα γαλάζια παιδιά”.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και των παραγωγικών φορέων, ενώ η Ρ. Δούρου είχε συνάντηση με την Επιτροπή Ισότητας Δ. Ρόδου και το Δίκτυο προστασίας κακοποιημένων γυναικών.

Κατά τις συναντήσεις τους συνοδεύονταν από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνη Αποστολίδη, την αναπληρώτρια συντονίστρια της ΝΕ, υπεύθυνη επικοινωνίας, Πόλυ Χατζημάρκου, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Χρύσα Καραγιάννη, τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Γάκη και Γ. Κασσάρα.
Η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών είναι το έργο της κυβέρνησης

“Η σημερινή απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών στους χώρους δουλειάς όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου, της ασυδοσίας της εργοδοσίας, είναι το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων ιδεοληπτικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως για παράδειγμα της συνειδητής αποδυνάμωσης του ΣΕΠΕ”, παρατήρησε η Ρ. Δούρου κατά τη συνάντηση με τη Διοικούσα επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, θυμίζοντας μάλιστα ότι τη “τη χαριστική βολή στον ΣΕΠΕ έδωσε το 2021 ο αντεργατικός, αντισυνταγματικός νόμος 4808”. “Στον αντίποδα, ο στόχος της επόμενης προοδευτικής, δημοκρατικής κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, η ενίσχυση του ρόλου του, των ανθρώπων του, της υλικοτεχνικής του υποδομής, η θέσπιση αποτελεσματικών κυρώσεων των εργοδοτικών αυθαιρεσιών και παραβάσεων”.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, η Ρ. Δούρου επισήμανε ότι “η επόμενη, δημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στην ενίσχυση των εργαζομένων, του κοινωνικού κράτους στη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της φτωχοποίησης μέσα από τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου. Με τη στήριξη των μισθών, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με δικαιοσύνη στην οικονομία, την κοινωνία”.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας περνάει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι Ρ. Δούρου, Σ. Φάμελλος και Ν. Σαντορινιός είχαν αργότερα συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων (Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Επιμελητήριο Εμποροβιοτεχνών Δωδεκανήσου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστιατόρων Ρόδου). Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα σε βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δημιουργεί και επιδεινώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας περνάει μέσα από τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πράγματι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Χωρίς 'μονοκαλλιέργειες' αλλά με βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με στήριξη των εργαζομένων και του επιχειρήσεων του κλάδου, με πολιτικές λύσεις απέναντι στην πληθωριστική, ενεργειακή κρίση”, υποστήριξε η ίδια.

Συνάντηση με το με το Δίκτυο προστασίας κακοποιημένων γυναικών

Τέλος το πλέγμα των έμφυλων ζητημάτων βρέθηκε στο κέντρο της συνάντησης της Ρ. Δούρου με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου καθώς και με το Δίκτυο προστασίας κακοποιημένων γυναικών. Τονίστηκε ιδιαίτερα η επιδείνωση των έμφυλων ανισοτήτων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ρ. Δούρου υπογράμμισε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρνοντας το παράδειγμα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής “όταν είχαμε επιχειρήσει και σε μεγάλο βαθμό πετύχει, τη σύνδεση των κεντρικών με τις τοπικές δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Τσίπρα και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου”. “Με το πλέγμα δομών κοινωνικής αλληλεγγύης στους δήμους της Αττικής και με τη στήριξη και χρηματοδότηση Ξενώνων, Κέντρων Φιλοξενίας και Προστασίας κακοποιημένων γυναικών”.

Μια κυβέρνηση που όσο συντομότερα γίνει παρελθόν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο

Το απόγευμα της Δευτέρας οι Ρ. Δούρου, Σ. Φάμελλος και Ν. Σαντορινιός μετείχαν στην ημερίδα που οργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Νότιας Δωδεκανήσου με θέμα τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες του κόμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ήσαν σημαντικές οι συναντήσεις αυτές γιατί σηματοδότησαν την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μας με την κοινωνία, με τους εκπροσώπους της, με τους πολίτες, σε μια κρίσιμη καμπή, στην άτυπη προεκλογική περίοδο”, παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ούτε τάζει άκριτα όλα σε όλους, ούτε λαϊκίζει, ούτε υπερπλειοδοτεί σε εθνικιστικές υποσχέσεις. “Ο στόχος μας είναι η πολιτική αλλιώς για το μέλλον του τόπου. Για αυτό κι έχουμε έγκαιρα καταθέσει προς διαβούλευση με την κοινωνία το πρόγραμμά μας για επανεκκίνηση της χώρας”.

“Παρακολουθούσε, ναι ή όχι, η ΕΥΠ, πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους, εκδότες, ανθρώπους των εξοπλισμών, κ.α.; Σιγή ασυρμάτου από τον υπεύθυνο, με όλες τις έννοιες, Πρωθυπουργό. Ο ίδιος και η προπαγάνδα του Μαξίμου επιμένουν στο σενάριο της άγνοιας. Όμως το 64% των πολιτών δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή, θεωρώντας ότι ο κ. Πρωθυπουργός γνώριζε”.

“Μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την ενεργειακή κρίση ως ευκαιρία για να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή, αφήνοντας ανεξέλεγκτη την ακρίβεια να καλπάζει, που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως εχθρό και την κλιματική κρίση ως αφορμή για ακριβές μπίζνες με τη διαφήμιση πανάκριβων ξένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο συντομότερα γίνει παρελθόν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσβατος, γιατί οι αντίπαλοί μας είναι γατζωμένοι στην εξουσία. Είναι όμως μονόδρομος αν θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον, σε μια Πολιτεία με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)