to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 02.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Η ρεαλιστική ελπίδα

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Ακόμη και το κατεστημένο αναγκάζεται να παραδεχτεί ως πιθανότερη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου αρχίζει να την προεξοφλεί...


Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταρρέουν, αφού με τη συγκυβέρνησή τους, που αποτέλεσε τον τελευταίο σπασμό του δικομματισμού, επιχείρησαν να επιβάλουν το Μνημόνιο, προσδίδοντάς του μάλιστα χαρακτήρα περίπου "υπερσυντάγματος"!

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βουλιάζουν όχι μόνο επειδή θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, αλλά, κυρίως, γιατί συμβολίζουν ένα ηθικά απαξιωμένο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Γι' αυτό μαζί τους βουλιάζει το "τρίγωνο της αμαρτίας", οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, τα κανάλια και οι εγχώριοι εργολάβοι της τρόικας.

Όταν το πολιτικό σύστημα παρακμάζει ηθικά, δεν μπορεί να επιβάλει στην κοινωνία την κινδυνολογία του. Οι Έλληνες πολίτες προσβλέπουν στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος, ως προϋπόθεση για να αρχίσει μια νέα πορεία ανόρθωσης της χώρας. Αυτή την πρωτοβουλία, την ειρηνική επανάσταση, αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ως τον κορμό μιας νέας συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ικανής να προωθήσει τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας, την επιστροφή της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αναζήτηση νέων - ισότιμων σχέσεων της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, τη διερεύνηση διεθνών ερεισμάτων μέσω μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει τη ρεαλιστική ελπίδα όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που στενάζουν από το Σύμφωνο λιτότητας και ψάχνουν για εναλλακτικές πολιτικές μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ισπανική εμπειρία, που αυτές τις μέρες "κλέβει" τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστική των αδιεξόδων στα οποία επιμένουν, αν και με μεγάλες ρωγμές και με αμφισβητήσεις, οι κυρίαρχες ελίτ της Ε.Ε.

Οι εκλογές θα αποτελέσουν ισχυρό ράπισμα σε όσους ευρωκράτες πιστεύουν ότι η εθνική κυριαρχία και η δημοκρατία είναι θεραπαινίδες της αγοράς. Θα αναγκαστούν να αποδεχτούν τη νέα ελληνική πραγματικότητα, διότι αυτή αποτελεί την ανερχόμενη ευρωπαϊκή τάση. Οι λαοί δεν αντέχουν άλλο τη λιτότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να υπακούσουν στα εκβιαστικά διλήμματα του Διευθυντηρίου.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "η ΑΥΓΗ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)