to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 28.06.2022

Πολιτική

Η Ρ. Δούρου στο «Γεννηματάς»: Στηρίζουμε τους ανθρώπους και τις υποδομές του ΕΣΥ κόντρα στην απαξίωση της κυβέρνησης

Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στα σύγχρονα μηχανήματα του ΓΝΑ Γεννηματάς που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής


Επίσκεψη στο ΓΝΑ Γεννηματά πραγματοποίησε σήμερα η Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Σπύρο Αγγέλη, Καίτη Θεοχάρη καθώς και μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Δύναμης Ζωής. Την αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής υποδέχθηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψή της, ο Αντ. Παπάζογλου, μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων και ο Β. Τριγώνης, Συντονιστής της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νοσοκομείο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ελ. Μπούλια, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Χρ. Μπαμπιονιτάκη και τη Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας Ζ. Γεωργανά. Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της παλαιότητας των κτιρίων, της υποστελέχωσης καθώς και το ζήτημα της καθυστέρησης στην προμήθεια του ψηφιακού ενδοσκοπικού πύργου, την αγορά του οποίου χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ύψους 41.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Την αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής ενημέρωσαν ο προεδρεύων του Σωματείου των Εργαζομένων, Γ. Ζωγράφος καθώς και τα μέλη Αργ. Ερωτοκριτου, Σπ. Αδαμόπουλος και Π. Σπυρέλλης, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης των συνθηκών εργασίας εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας ενώ σήμερα παρατηρείται εκ νέου έξαρσή της. Η Ρ. Δούρου παρατήρησε ότι το υγειονομικό προσωπικό διανύει την τρίτη χρονιά με αναστολή αδειών με αποτέλεσμα τη σωματική αλλά και την ψυχική του επιβάρυνση.

Η ίδια επισκέφτηκε κατόπιν τους χώρους όπως έχουν εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος (προϋπολογισμού 550.000 ευρώ) και το ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ) που χρηματοδότησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής. Η οποία διασφάλισε επίσης την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, της προμήθειας τεσσάρων κρίσιμων μηχανημάτων, αξίας 390.000 ευρώ.

Επίσης η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τα μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νοσοκομείο.

Ερωτηθείσα σχετικά η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων και των υποδομών του ΕΣΥ ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της, επιδιώκει τη συντονισμένη απαξίωση και υποβάθμισή του. Η ίδια επέμεινε στην ανάγκη προσλήψεων, θυμίζοντας ότι ενώ η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση διασφάλισε 50 εκατομμύρια ευρώ – απορροφώντας μάλιστα τα πρώτα 9 εκατομμύρια, για προσλήψεις στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -, η σημερινή Διοίκηση αδρανεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)