to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:03 | 07.01.2019

Κοινωνία

Η Ρ. Δούρου καταγγέλλει fake news για τα κλειστά σχολεία

Με ένα tweet διαψεύδει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως, με απόφασή της, όλα τα σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη και κάνει λόγο για fake news.


«ΠΡΟΣΟΧΗ ψευδής είδηση: ΔΕΝ υπάρχει απόφαση της #ΠεριφέρειαΑττικής να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. Για κάθε Δήμο αποφασίζει η εκάστοτε δημοτική Αρχή συνεκτιμώντας τις προβλέψεις και τις συνθήκες που επικρατούν», έγραψε  χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε ) Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου.

Στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών όλα τα σχολεία των Δήμων:

Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης - Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, πλην Μεταμόρφωσης.

Στην Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών όλα τα σχολεία των Δήμων: Αλίμου, Ελληνικού- Αργυρούπολης

Στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών όλα τα σχολεία των Δήμων: Αναργύρων-Καματερού

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία των Δήμων: Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα και για 9/1/2019, Παιανίας, Σπάτων -Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής όλα τα σχολεία των Δήμων: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου

Στην Π.Ε. Νήσων όλα τα σχολεία των Δήμων Σπετσών, Σαλαμίνας.

Να σημειωθεί ότι ο σχετικός κατάλογος των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά αύριο επικαιροποιείται στη σελίδα του Fb της Περιφέρειας Αττικής: https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/

Επίσης η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι η «Περιφέρεια Αττικής με δική μου επιστολή σήμερα το πρωί προς τον υπουργό Παιδείας αλλά και προς τους διευθυντές των υπηρεσιών εκπαίδευσης έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς να ελέγξουν αν τα σχολεία έχουν θέρμανση και δεν έχουν επιβαρυνθεί από τις κακοκαιρίες, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών».

Τέλος , η κ. Δούρου, ενημέρωσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί». «Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχουν κρατήσει ανοιχτούς στους δρόμους, παράδρομους και κεντρικούς. Η Διεύθυνση Αποχιονισμού στο Καπανδρίτι είναι σε επιφυλακή από την προπαραμονή με 24ωρες βάρδιες».

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες για τους θερμαινόμενους χώρους

Σημειώνεται ότι επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)