to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 18.07.2019

Πολιτική

Η Ρ. Δούρου για την υπόθεση της Μάνδρας: Απεδείχθη ότι οι δικονομικές διαδικασίες δεν εξυπηρετούν οιεσδήποτε σκοπιμότητες

Η δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αποχώρησή της από το ανακριτικό γραφείο, χωρίς καμιά επιβολή περιοριστικών όρων.


Όπως αναφέρει στη δήλωση της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου:

«Η απλή έκφραση συλλυπητηρίων υπολείπεται της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών. Με την πεποίθηση αυτή, προσήλθα η ίδια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας

Προσήλθα διότι πιστεύω ότι ο σεβασμός στη μνήμη των νεκρών και στην οδύνη των οικείων τους, απαιτεί πράξεις και όχι λόγια. Απαιτεί τη διερεύνηση των πραγματικών αιτίων και επιβάλλει να μπει επιτέλους τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας.

Την ίδια στιγμή οι δικονομικές διαδικασίες δεν θα πρέπει να εξυπηρετούν οιεσδήποτε σκοπιμότητες. Και εξαρχής, με τη στάση μου έδειξα ότι πράγματι πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη δεν τις εξυπηρετεί. Και πράγματι απέδειξε ότι δεν τις εξυπηρετεί.

Παράλληλα όμως εκφράζω την ιδιαίτερη ανησυχία μου για την τύχη όσων ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση γιατί η γενίκευση τέτοιου είδους κατηγορητηρίων θα μπορούσε να καταστήσει οποιονδήποτε από αυτούς, οποτεδήποτε, κατηγορούμενο με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τι είπε στην ανακρίτρια η Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου παρουσιάστηκε σήμερα στην 7η τακτική ανακρίτρια για τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες σχετικά με την πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 που είχε στοιχίσει τη ζωή 25 πολιτών. Μετά την απολογία η περιφερειάρχης Αττικής αποχώρησε χωρίς καμία επιβολή περιοριστικών όρων από την ανακρίτρια.

Στη Ρ. Δούρου και οκτώ ακόμα πρόσωπα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα από τους δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, και τα αρμόδια δασαρχεία, αποδίδονται οι κατηγορίες της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

Απολογίες για την υπόθεση έδωσαν επίσης ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, καθώς και η απερχόμενη δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, που αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Ενώπιον της ανακρίτριας η κ. Δούρου παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται δύο πραγματογνωμοσύνες τις οποίες υπογράφουν, την πρώτη 8 ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης και τη δεύτερη οι 3 μηχανικοί οι οποίοι ορίσθηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Στις πραγματογνωμοσύνες δεν επιρρίπτονται ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειάρχη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)