to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πρωτοβουλία Right2Water έλαβε σήμερα την υποστήριξή της από το Ευρωκοινοβούλιο

Νίκη για τη Δημοκρατία! Η Πρωτοβουλία Πολιτών Right2Water κέρδισε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Μιλώντας μετά την ψηφοφορία, η Ιρλανδή Ευρωβουλευτής Lynn Boylan (Λιν Μπόυλαν) χαιρέτισε την ψήφιση της έκθεσής της σχετικά με το Right2Water που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


"Αυτή είναι μια νίκη για την κοινωνία των πολιτών και των ακτιβιστών του Right2Water σε όλη την Ευρώπη. Οι 1,8 εκατομμύρια υπογράφοντες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών Right2Water (ECI), αποτελούν το πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα τέτοιου είδους μηχανισμού και έλαβαν τελικά την υποστήριξη που τους αξίζει από ένα θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η αρχική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρωτοβουλία ήταν αόριστη, απογοητευτική και δεν έκανε και πολλά για να απαντήσει στα αιτήματα. Σε αυτή την έκθεση μαζί με τους προοδευτικούς συναδέλφους μου Ευρωβουλευτές συνεργαστήκαμε για να παραχθεί μια έκθεση η οποία ανταποκρίνεται καλύτερα στην εκστρατεία τους.


Ζητήσαμε από την Κομισιόν να υποβάλει νομοθετικές προτάσεις που θα κατοχυρώνουν το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό στη νομοθεσία της ΕΕ, να μην προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, αλλά και να δοθούν εγγυήσεις ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης θα αποκλειστούν από τις διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ.


Είμαι χαρούμενη που το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε να απορρίψει την εναλλακτική πρόταση που υπέβαλαν οι Ευρωομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Συντηρητικού Κόμματος, καθώς δεν εμπεριείχε τίποτα που να απαντά στις ανησυχίες των πολιτών, και απλώς χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τη δική τους ατζέντα.


Πρόκειται για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για τους πολίτες ολόκληρης της Ευρώπης, τους οποίους εμείς πιστεύω σήμερα τους υπηρετήσαμε καλά."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)