to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:02 | 12.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πρώτη βιβλιοθήκη κόμικς στην Αθήνα

Με 80 ευρώ ετήσια συνδρομή ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε περισσότερους από 2.000 διεθνείς και εγχώριους τίτλους comics και graphic novels αλλά και 12.000 ψηφιακούς τίτλους που θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμοι, καθώς εγκαινιάζεται σήμερα στην Αθήνα η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη.


Η βιβλιοθήκη, με την επωνυμία Athens Comics Library, στο Impact Hub Athens επί της οδού Καραϊσκάκη 28 στην περιοχή του Ψυρρή, είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ομάδων. Της Comicdom Press, διοργανώτριας του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens που πραγματοποιείται εδώ και δέκα χρόνια, και του δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας Impact Hub Athens.

Παρατηρώντας τα τελευταία χρόνια το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού και κυρίως του νεανικού, για τα κόμικς, την άνθηση νέων δημιουργών και την καθιέρωση των παλαιότερων, οι τέσσερις εμπνευστές και διοργανωτές της Comicdom Press, Λήδα Τσενέ, Δημήτρης Σακαρίδης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Γιάννης Κουρουμπαλάκης, προχώρησαν στη δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη η οποία θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και αρχικά καταλαμβάνει έκταση 70 τ.μ., φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης, προσβάσιμο σε ερευνητές, φανατικούς, αλλά και περιστασιακούς φίλους της 9ης Τέχνης. "Στόχος", σύμφωνα με όσα δήλωσε στην "Αυγή" η κ. Λήδα Τσενέ, "είναι η δημιουργία ενός μικρού ερευνητικού κέντρου που θα μπορεί να προχωρά και σε ανταλλαγές και φιλοξενία με διεθνούς φήμης κομίστες".

Σύντομα θα είναι εφικτή και η διαδικτυακή πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης, στην επίσημη ιστοσελίδα της, athenscomicslibrary.gr

Μάνια Ζούση

tags: κόμικ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)