to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 05.01.2018

Πολιτική

Η «πρώτη κυρία» ξέρει να φτιάχνει ντολμαδάκια, μέχρι να αποφασίσει η Ν.Δ. τι λέει για την ΠΓΔΜ;

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η σύσκεψη για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο Μαξίμου και η... μη πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εξελίξεις με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, η συνέντευξη της Μπ. Μπαζιάνα και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Ειδικά στον ΣΚΑΪ είδαμε και συγκριτικές αναλύσεις για τις «πρώτες κυρίες» της χώρας που μας θύμισαν μέχρι και τα ντολμαδάκια της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις»

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ (σ.σ.: διαβάστε αναλυτικά), καθώς και την προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ. (αναλυτικά)


 

«Παράθυρο ευκαιρίας, ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις»

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο. (αναλυτικά)


 

Προσλήψεις 54.500 ανέργων το α' εξάμηνο του 2018

Περισσότεροι από 55.000 άνεργοι θα βρουν δουλειά μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. (αναλυτικά)


 

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών καθώς τα ελληνικά χρεόγραφα επωφελούνται από τις προσδοκίες για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης το 2018 και αυξημένης ζήτησης για ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις τονίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. (αναλυτικά)


 

Αναβάθμιση της Ελλάδας αναμένεται από τις ανακοινώσεις S&P και Fitch σε δυο βδομάδες

Η Ελλάδα και η Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse. (αναλυτικά)


 

Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

«Διοίκηση μέσω Στόχων»

«Πρώτη φορά εισακούγεται η πραγματική βούληση και άποψη των δημοσίων υπαλλήλων για τις δημόσιες υπηρεσίες», το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου. (αναλυτικά)


 

Επιχείρηση στη Λάρισα απέλυσε εργαζομένους γιατί αρνήθηκαν να… επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν στην Επιθεώρησης Εργασίας πώς απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων! (αναλυτικά)


 

«Για ζητήματα διαφάνειας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας»

«Εμείς ήρθαμε για να κάνουμε συγκεκριμένο έργο και θα το ολοκληρώσουμε. Δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας για τα ζητήματα διαφάνειας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «στραβοτιμονιά του ΟΑΣΘ με αναθέσεις συμβάσεων». (αναλυτικά)


 

Απάντηση του υπ. Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Η εμβληματική πρωτοβουλία της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εδράζεται αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές και αναπτυξιακές μέριμνες», τονίζει μεταξύ άλλων το υπ. Παιδείας στην ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

Δεν θα αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ λόγω των διοδίων

Διαψεύδει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσιεύματα ότι υπάρχει σκέψη να αλλάξουν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκίνητο λόγω της εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)