to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 18.11.2017

Πολιτική

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ βρήκε ευκαιρία ακόμα και μέσα στην ανείπωτη τραγωδία

Τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές, όπως είναι λογικό, αναλώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ανείπωτη τραγωδία στη Δυτική Αττική...


Η βασική γραμμή «γαλάζιας» κοπής είναι η απουσία της Πολιτείας, ο απών πρωθυπουργός, η ευθύνη της Περιφέρειας. Κατά τα άλλα, «η Παναγιά μαζί τους» όπως είπε και βουλευτής της ΝΔ στη πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά, αναφερόμενη στους πληγέντες και ο Μητσοτάκης να βάλει το χέρι του... Να σημειώσουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης εμφανίζεται ως ο μόνος που έθεσε το θέμα στήριξης από την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

 



Η πραγματικότητα πίσω από τη λάσπη των δελτίων

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια, μέσω της οικείας Διαχειριστικής Αρχής, υπέβαλε από την πρώτη ημέρα κατεπείγον σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. (αναλυτικά)



 

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής

.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνηση η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών. (αναλυτικά)


 

Στις πληγείσες περιοχές ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. (αναυτικά)

Ο Αλ. Τσίπρας στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα, για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», στο Γκέτεμποργκ έθεσε ευρύτερα το θέμα της προστασίας των πολιτών της Ευρώπης από ακραία φυσικά φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το παγκόσμιο αύτο ζήτημα, επισήμανε ότι είναι κάτι που επίσης «θα συζητήσουμε στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο, καθώς τέτοια γεγονότα θα τα βρίσκουμε μπροστά μας πιο συχνά στο μέλλον».


 

Κατεπείγουσα επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη προς την Κομισιόν

Αίτημα να ενεργοποιηθεί επειγόντως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. (αναλυτικά)


 

Έμπρακτη αλληλεγγύη στην πλημμυροπαθή Δ. Αττική ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο ο Δ. Παπαδημούλης

Η θεομηνία στην Ελλάδα θέμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. (αναλυτικά)


 

Επείγον αίτημα Δ. Παπαδημούλη προς την REGI, για να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της φονικής καταστροφής

Επιστολή προκειμένου να συμπεριληφθεί επειγόντως στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνεδρίασης της REGI, το ζήτημα της φονικής καταστροφής που έπληξε τη Δυτική Αττική, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

Πέντε εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας από το ΠΔΕ για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων

Το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης. (αναλυτικά)


 

Φορολογικές διευκολύνσεις των πολιτών που ζουν σε περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρέχονται διευκολύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στις πληγείσες περιοχές. (αναλυτικά)


 


 

Οι οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Μάνδρας

Η ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και τη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή της Μάνδρας. (αναλυτικά)


 

Τα μέτρα του υπ. Εργασίας για τους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τις θεομηνίες στη Δυτική Αττική και στη Σύμη προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)


 

Κατά προτεραιότητα εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και Εφάπαξ Παροχής για τους πληγέντες

Η Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ανακοινώνει ότι θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους. (αναλυτικά)


 

Το κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία αστέγων από τη θεομηνία

Το κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει αστέγους από τους Δήμους της Δυτικής Αττικής που έχει πλήξει η θεομηνία, θα είναι το Celestyal Nefeli της εταιρίας Optimum Shipmanagement Services. (αναλυτικά)


 

Μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας από το υπουργείο Υγείας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τη λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας μετά τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Δυτικής Αττικής, και την κήρυξη των περιοχών αυτών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε. (αναλυτικά)


 

268 αυτοψίες πραγματοποίησε σήμερα το υπ. Υποδομών στις πλημμυροπαθείς περιοχές

Από τις 268 περιπτώσεις που ελέγχθηκαν 260 χρήζουν αποζημίωσης. (αναλυτικά)


 

Περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου. (αναλυτικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ τις ψύχραιμες φωνές επιστημόνων και διεθνών ΜΜΕ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)