to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 29.05.2019

Διεθνή

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν αντεπιτίθεται στον Τραμπ

Καταλογίζει στον αμερικάνο Πρόεδρο “εναγκαλισμό με αυταρχικούς ηγέτες” όπως ο Πούτιν κι ο Κιμ


Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απάντησε χθες στα επικριτικά σχόλια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και του προέδρου Τραμπ, που χαρακτήρισαν τον Μπάιντεν ως “έναν προεδρικό υποψήφιο με χαμηλό βαθμό νοημοσύνης,” κάνοντας αναφορά στις προεδρικές εκλογές του 2020.

“Τα σχόλια του προέδρου βρίσκονται κάτω από το όριο αξιοπρέπειας για την άσκηση των καθηκόντων του. Το να βρίσκεται σε ξένο έδαφος, σε μία επετειακή ημέρα [Memorial Day] και να παίρνει επαναληπτικά το μέρος ενός δολοφονικού δικτάτορα κατά του συμπατριώτη του Αμερικανού και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ μιλάει από μόνο του. Είναι μέρος ενός σχεδίου εναγκαλισμού με αυταρχικούς ηγέτες σε βάρος των θεσμών μας, είτε όταν πρόκειται για την εκδήλωση εμπιστοσύνης στα όσα ειπώθηκαν από τον Πούτιν στο Ελσίνκι, είτε πρόκειται για την ανταλλαγή επιστολών συμπάθειας με τον Κιμ Γιονγκ Ουν,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, υποδιευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) άσκησε κριτική στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία “δεν θα πρέπει να καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες.”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Μπάιντεν ως ένα πρόσωπο με “χαμηλό βαθμό νοημοσύνης,” έγραψε στο Twitter ότι “χαμογέλασε” όταν η Βόρεια Κορέα έγραψε για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ “ο άνθρωπος του βάλτου Τζο Μπάιντεν, ένας άνθρωπος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης,” με σαφή αναφορά στην “βαλτώδη κατάσταση” εξυπηρέτησης συμφερόντων και δυναμικής εξουσίας στην Ουάσινγκτον.”

Στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τα υποτιμητικά σχόλια του Κιμ Γιονγκ Ουν σε βάρος του Μπάιντεν.

“Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μία δήλωση ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας άνθρωπος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Προφανώς στηρίζεται στο αρχείο του. Νομίζω ότι συμφωνώ με αυτόν, σε αυτό,” δήλωσε ο Τραμπ.

Ο ίδιος επιτέθηκε στον Μπάιντεν και στην θητεία του, ως αντιπροέδρου στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα: “Μπορώ να σας πω ότι ο Τζο Μπάιντεν ήταν μια καταστροφή, η διοίκησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα ήταν βασικά μια καταστροφή και σε πολλά ζητήματα, είπε ο Τραμπ.

“Είτε πρόκειται για την οικονομία, είτε για τον στρατό, είτε για την άμυνα, δεν έχει σημασία το ζήτημα. Είχαν πολλά προβλήματα. Έτσι, δεν είμαι υποστηρικτής τους,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν αντέδρασε προηγούμενα στην κριτική του Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνοντας ότι: “δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Βόρεια Κορέα προτιμάει την παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.”

“Όπως ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στην Φιλαδέλφεια, ο Ντόναλντ Τραμπ ‘αγκαλιάζει δικτάτορες και τυράννους, όπως ο Πούτιν κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν,’ ενώ απομονώνει τους στενότερους συμμάχους μας. Αυτό είναι αντίθετο σε αυτό που είμαστε και πρέπει να αλλάξει,” δήλωσε πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν Άντριου Μπέιτς στο ABC News.

“Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρασυρθεί σε ουσιαστικές παραχωρήσεις απέναντι στην δολοφονική κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ, ενώ δεν παίρνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Με δεδομένη την παραδοσιακή στάση υποστήριξης των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων από τον Μπάιντεν, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Βόρεια Κορέα θα προτιμούσε την παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο,” σχολίασε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: HΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)