to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 03.08.2013

Κοινωνία

Η Πρέβεζα που αντιστέκεται, η Πρέβεζα που επιμένει για τη Δημόσια Υγεία...

Ένας διαφορετικός «αέρας» έπνεε το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά στα Δικαστήρια. Ένας «αέρας» αντίστασης. Ένας «αέρας» υπεράσπισης και αναβάθμισης του δημόσιου Νοσοκομείου της Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας.


Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας, οι πολίτες της Πρέβεζας έδωσαν μαζικό και δυναμικό «παρών». Και το έπραξαν για δεύτερη φορά (διαβάστε: «Θέλουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο μας...», μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ηλικιωμένοι και νέοι, άτομα από διαφορετικούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, άτομα που δεν έχουν σχέση με κινήματα, έδειξαν όμως με την παρουσία και τη συμμετοχή τους, πως κατανοούν την αναγκαιότητα του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας και γιατί όχι, είναι διατεθειμένοι και να παλέψουν γι' αυτή. Και είπαν ένα τεράστιο: «Δε θα σας περάσει...», σε Κυβέρνηση, Τρόικα, Μνημόνια και όποιον άλλο θεωρεί πως η Δημόσια Υγεία είναι ένα στατιστικό στοιχείο, ένας αριθμός στους ισολογισμούς και όχι μία κατάκτηση του λαού, έπειτα από αιματηρούς αγώνες.

Και το έπραξε με... νταούλια και βιολιά, το έπραξε μετά μουσικής.


IMG 0547


Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και κομμάτων.

Το ρόλο συντονιστή στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης-συγκέντρωσης, είχε το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, Θανάσης Ανωγιάτης, ο οποίος έδωσε το λόγο αρχικά στον Πρόεδρο του Συλλόγου Στρατή Βουγέλη, που απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε πως οι εργαζόμενοι των δομών Υγείας στην Πρέβεζα, θα δώσουν «μάχη» για να υπερασπίσουν τη δημόσια Υγεία των συμπολιτών μας. Πρόσθεσε επίσης πως τίποτα δε χαρίζεται, αλλά διεκδικείται και κερδίζεται.

IMG 0514



Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής Αλέξης Μπένος –Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής/Ιατρική Σχολή ΑΠΘ- στάθηκε στα σχέδια της Κυβέρνησης για συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας και παράδοσής της στους ιδιώτες και έκανε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για την κατάσταση που επικρατεί. Εξήγησε πως η υποβάθμιση των δομών Υγείας, δεν έχει συνέπειες μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά και σε οικονομικοκοινωνικό. Έδωσε συγχαρητήρια στους Πρεβεζάνους και τους χαρακτήρισε πρωτοπόρους για όλη την Ελλάδα, γιατί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πραγματικά ένα Κίνημα για την Υγεία, ενώ προκάλεσε μια... παγωμένη αντίδραση (ειδικά από τις γυναίκες-μανάδες που βρέθηκαν στη συγκέντρωση), όταν αναφέρθηκε σε περιστατικό σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν μετανάστρια γέννησε το παιδί της και την απειλούσαν πως δε θα της το δώσουν, αν δεν πληρώσει τα οφειλόμενα για τη γέννα!

IMG 0582



Ακολούθησε το συναυλιακό-μουσικό μέρος της συγκέντρωσης, στο οποίο πήραν μέρος οι: Ντίνος Γιαννακός-Νίκος Λιόντος, Βασίλης Τζίμας-Θανος Αρετάκης-Χάρης Γκιακιούζης-Μιχάλης Κριτσωτάκης, Πάνος Σορόκας-Σπύρος Βάσσης-Άλκης Λορέντζος, η ορχήστρα του Πασχάλη Σκάρπου και ο Πάνος Τάκης.

Στο χορευτικό μέρος ήταν ο Χορευτικός Όμιλος Πρέβεζας του Γιάννη Θάνη.

 

Πηγή: atpreveza.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)