to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 19.11.2021

πηγή: naftemporiki.gr

Αθλητισμός

Η Premier League κερδίζει μόνο από τις ΗΠΑ περισσότερα από το σύνολο της Serie A

Η Premier League πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο NBC της Comcast, για περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια (2,38 δισεκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα έξι ετών


Πρακτικά, σχεδόν τριπλασίασε την αξία του υπάρχοντος συμβολαίου με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα κι ενίσχυσε την κυριαρχία της έναντι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Για να γίνει μια σύγκριση προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος το εύρος της νέας συμφωνίας, απλώς πρέπει να σκεφτεί ότι το ποσό που θα λαμβάνει το αγγλικό πρωτάθλημα μόνο από τις ΗΠΑ (πάνω από 390 εκατομμύρια ευρώ) για κάθε σεζόν, θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το σύνολο που εισπράττει η Serie A για ξένα δικαιώματα, περίπου 200 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Premier League ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το NBC, το οποίο έχει αγοράσει τα δικαιώματα και των 380 αγώνων για όλες τις αγωνιστικές περιόδους από το 2022 έως και το 2028.

Η συμφωνία δείχνει τη συνεχιζόμενη ικανότητα της Premier League να αυξάνει τα έσοδα από τις μεταδόσεις: μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τους 20 συλλόγους της, καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο αριθμός δείχνει επίσης μια αυξανόμενη απήχηση της Premier League στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποδόσφαιρο παραδοσιακά πασχίζει να ανταγωνιστεί σε μια αγορά που κυριαρχείται από το αμερικανικό ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το μπέιζμπολ.

Τα υψηλότερα έσοδα από τις αμερικανικές εκπομπές είναι επομένως μια θετική εξέλιξη για το αγγλικό πρωτάθλημα, μετά την ανανέωση των εθνικών του δικαιωμάτων τον περασμένο Μάιο.

Η Premier πούλησε τα δικαιώματα για το Ηνωμένο Βασίλειο στους υπάρχοντες εταίρους Sky, BT και Amazon για 5 δισεκατομμύρια λίρες (σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ), χωρίς καμία αλλαγή από την προηγούμενη συμφωνία, καθώς επέλεξε τη σταθερότητα εν μέσω της πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)