to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πορεία της ΕΣΗΕΑ και των εργαζομένων στα ΜΜΕ (βίντεο)

Τα σωματεία του δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΤΗΤΑ, των τεχνικών τύπου και ελληνικής ραδιοφωνίας, των εργαζόμενων στα ΜΜΕ ενόψει της σημερινής απεργειακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας.


Οι πρόεδροι των σωματείων αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στην αναγκαιότητα της συσπείρωσης και του αγώνα για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των τεχνικών ενάντια στις απολύσεις που μαστίζουν το χώρο. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε κατά του μαύρου στις ζωές μας μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και το μεγάλο πλήγμα που υπέστη η ενημέρωση και η δημοκρατία στη χώρα. Καταγγέλθηκαν τέλος οι μεμονωμένες περιπτώσεις απεργοσπασίας σε κάποια σάιτ και ραδιόφωνα.

 

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην πορεία που ακολούθησε με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών. Η πορεία των δημοσιογράφων χαιρέτισε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και επιχείρησε να διέλθει από την Μητροπόλεως όπου δυστυχώς οι δυνάμεις καταστολής είχαν κλείσει το δρόμο απαγορεύοντας τη διέλευση. Ακολούθησε καταγγελία από τους προέδρους των σωματείων και η πορεία συνέχισε στο Σύνταγμα να εκφράσει τη συμπαράσταση της στους απεργούς πείνας μετανάστες από τη Συρία.

Οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους Σύριους μετανάστες θυμίζοντας ότι οι οικογένειες πολλών από εμάς ήρθαν κάποτε και αυτοί κυνηγημένοι από τον πόλεμο. Ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλληλεγγύης και υπέρ του ενωτικού αγώνα των εργαζομένων.

«Σούκραν» φώναξαν μέσα από την καρδιά τους οι Σύριοι μετανάστες, «σούκραν» ανταπάντησαν και οι Έλληνες εργαζόμενοι γιατί πραγματικά το ευχαριστώ δεν ξέρω ποιος πραγματικά πρέπει να το δεχθεί. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας επιτρέπουν να νοιώθουμε άνθρωποι εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε αυτούς.

Οι Σύριοι μετανάστες με την απεργία πείνας που πραγματοποιούν για 4η μέρα σήμερα ζητούν τα αυτονόητα ως πρόσφυγες πολέμου, άσυλο, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)