to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 22.11.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (22/11)

Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Μ. Καραγάτση, η Μεγάλη χίμαιρα, επαναλαμβάνει από σήμερα τις παραστάσεις της στο Θέατρο Πορεία


Μεγάλη χίμαιρα

Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Μ. Καραγάτση, η Μεγάλη χίμαιρα, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, επαναλαμβάνει από σήμερα τις παραστάσεις της, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκο Ψαρρά, Όμηρο Πουλάκη, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αλίκη Αλεξανδράκη, στο Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3, πλ. Βικτωρίας), στις 9.00 μ.μ.

Τσε Γκεβάρα

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κάρλος Ταμπλάδα Τσε Γκεβάρα, η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, συζητούν ο μεταφραστής Βαγγέλης Γονατάς, ο χαλυβουργός Παναγιώτης Κατσαρός και ο Θωμάς Νάνος, με συντονίστρια τη Νατάσα Τερλεξή από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα, παρουσία του πρέσβη της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες και του προέδρου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Νίκου Καρανδρέα, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), στις 6.30 μ.μ.

Αναστενάρια

Η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γ. Λουζικιώτη Αναστενάρια. Στην ιερή έκσταση της παράδοσης, που αποτυπώνει την ιεροπραξία της πυροβασίας σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, εγκαινιάζεται σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136), στις 7.30 μ.μ.

Νίκος Γκάτσος

Αφιέρωμα στον αξέχαστο Νίκο Γκάτσο από το μουσικό σχήμα «Μόλπη», που θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Δ. Μούτση, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Χατζηνάσιου, σε συνεργασία με την ομάδα «Ίρις» και τραγούδι από τους Μαρία Αντωνιάδου και Νικόλα Αντωνάκο, στο Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), στις 10.30 μ.μ.

Κουκλοθέατρο

Βιωματικά εργαστήρια και ημερίδα με θέμα "Η κούκλα στο σύγχρονο θέατρο" πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου UNIMA στοΊδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" (Πειραιώς 206), από τις 9.00 π.μ.

Παζάρι ΕΛΙΑ

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο το βιβλιοφιλικό παζάρι, με ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά του 19ου και του 20ού αιώνα, παλιές εφημερίδες, καρτ ποστάλ κ.ά., που διοργανώνει τοΕλληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Αγ. Ανδρέου 5, Πλάκα), από 12.00-5.00 μ.μ.

Παλμικά πεδία

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Αιμιλίας Παπαφιλίππου Παλμικά πεδία/Pulsating Fields, που παρουσιάζει ο Οργανισμός ΝΕΟΝ, πραγματοποιείται σήμερα βιντεοπροβολή πάνω στη Στοά του Αττάλου (8.00 μ.μ.), ενώ αύριο performance της καλλιτέχνιδας με τη σύμπραξη των Ευθύμη Θεοδόση (μουσική) και Μαριέλας Νέστορα (ερμηνεία) στην Αρχαία Αγορά (Μοναστηράκι), στη 1.00 μ.μ.

Τεύκρος Μιχαηλίδης

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Noir Νύχτες», ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία τόσο της μαθηματικής όσο και της αστυνομικής λογοτεχνίας, επιχειρώντας να αναλύσει τη γόνιμη αλληλεπίδρασή τους, στοΜουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο), στις 6.30 μ.μ.

Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση

Συζήτηση με μελετητές και ιστορικούς τέχνης, παλιούς αγωνιστές και εικαστικούς για τη σχέση των εικαστικών τεχνών με τους αγώνες για κοινωνική απελευθέρωση και τη συμβολή των καλλιτεχνών περιλαμβάνει η διημερίδα με θέμα «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση», που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), από τις 10.00 π.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)